Zebari: IŞİD'in Musul'dan Çekildiğine Dair İşaret Var - Son Dakika
Dünya

Zebari: IŞİD'in Musul'dan Çekildiğine Dair İşaret Var

Zebari: IŞİD\'in Musul\'dan Çekildiğine Dair İşaret Var

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, IŞİD militanlarının Musul'dan çekilmekte olduğuna dair işaretlerin bulunduğunu söyledi.

12.06.2014 17:00  Güncelleme: 18:00

Londra'da CNN International'a konuşan Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İŞİD militanlarının Musul'dan çekilmekte olduğu yönünde işaretlerin bulunduğunu söyledi.

"IRAK HÜKÜMETİ TERÖRİSTLERİ GERİ PÜSKÜRTMEK İÇİN ADIM ATTI"

Zebari, Irak hükümetinin teröristleri geri püskürtmek için "bir dizi adım attığını" belirtirken Musul'un İŞİD'in eline geçmesini ise "büyük bir güvenlik başarısızlığı" olarak niteledi.

"ÜLKEYİ BÖYLE KOMUTANLARLA YÖNETEMEZSENİZ"

Musul'da ordunun "temel olarak çöktüğünü" söyleyen Zebari, Irak hükümetinin ordu meselesini ele alması gerektiğini belirterek, "Bir ülkeyi böyle komutanlarla yönetemezsiniz" şeklinde konuştu.

"KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİYLE ÇALIŞIYORUZ"

Zebari, militanların Musul'dan çekilmekte oldukları yönünde işaretlerin bulunduğunu da söyledikten sonra Irak hükümetinin militanları püskürtmek için Kürt Bölgesel Yönetimi ile birlikte çalıştığını da ifade etti.

ABD'DEN İSTENEN YARDIMI AÇIKLAMADI

ABD'den ne gibi bir yardım istendiği sorusuna net bir yanıt vermeyen Zebari "Hiç kimse Irak'a Amerika kuvvetlerinin getirilmesi çağrısında bulunmadı" dedi ve işbirliğini yaptığını söylediği Washington'un, Irak'ın terörle mücadelesinde "proaktif" olma sorumluluğunu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Zebari: IŞİD'in Musul'dan Çekildiğine Dair İşaret Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Cenk Eren: Sıkıyorsa çıkmasın PKK YPG peşmerge ye karşı direne biliyorsa kalır Tr daha uyuyor kış uykusunda : herbiji azadiya velat 5 1 Yanıtla
  • SERDAR: TONBİĞE BAK YA BUNDAN KİME HAYIR GELİR 2 3 Yanıtla

Advertisement