Peşmerge, IŞİD'e Karşı 3. Saldırıya Geçti - Son Dakika
Dünya

Peşmerge, IŞİD'e Karşı 3. Saldırıya Geçti

Peşmerge, IŞİD\'e Karşı 3. Saldırıya Geçti

Peşmerge, Kerkük'ün Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak için IŞİD'e karşı yeni operasyon başlattı. Peşmerge daha önce de 2 operasyon düzenlemişti.

16.03.2015 09:09  Güncelleme: 11:31

Irak'ta Peşmerge güçlerinin, Kerkük'ün güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak için DAEŞ militanlarına yönelik yeni bir operasyon başlattığı bildirildi.

Peşmerge daha önce de 2 operasyon düzenlemişti. İlk iki operasyonda 30 köyü IŞİD'den almış ancak Türkmen yerleşim birimi Beşir'i kurtaramamıştı.

MEVZİLER BOMBALANIYOR

Alınan bilgiye göre Peşmergeler, Kerkük'ün 35 kilometre güneyindeki Dakuk ilçesine bağlı Vahde, Kadisiye, Said ve Halid köylerini kurtarmak için sabah saatlerinden itibaren IŞİD mevzilerini bombalamaya başladı. Operasyona, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla destek veriyor.

BÜYÜK TEHDİT

Söz konusu köylerin, Kerkük-Bağdat yoluna çok yakın oldukları, bu nedenle DAEŞ'in her gün binlerce insanın kullandığı yol güzergahı üzerinde büyük bir tehdit olduğu kaydedildi. Dakuk ilçesi, Irak ordusunun, Kerkük ve Musul'dan çekilmesinin ardından Peşmergenin kontrolüne girmişti.

DAHA ÖNCE 2 OPERASYON YAPILMIŞTI

Peşmerge güçleri ve Şii milislerden oluşan Halk Toplulukları, Kerkük'ün güneyine düzenledikleri ilk iki operasyonda 30 köyü DAEŞ'ten almış ancak Türkmen yerleşim birimi Beşir'i kurtaramamıştı.

SADDAM HÜSEYİN'İN TÜRBESİ TAMAMEN YIKILDI

Öte yandan, eski Irak lideri Saddam Hüseyin'in doğum yeri Tikrit'teki türbesinin kentteki çatışmalarda tamamen yıkıldığı açıklandı.

Associated Press haber ajansının kentte yaptığı çekimlerde, Saddam Hüseyin'in doğduğu köy El Awja'daki türbeden geriye sadece sütunların kaldığı görülüyor.

CESEDİ BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Irak güçleri ve İran'ın desteklediği Şii milisler Tikrit'i IŞİD militanlarından geri almak için savaşıyor.
Geçen yıl kentin Sünni sakinleri Saddam Hüseyin'in cesedinin çıkartılıp bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söylemişti. Irak Ordusu'nun 48 saat içinde ele geçirmeyi vaat ettiği Tikrit'teki çatışmalar dün kentin güneyi ve kuzeyinde yoğunlaştı.

IŞİD "GEÇEN YIL YIKTIK" DEMİŞTİ

Yıkılan türbede bulunan Saddam Hüseyin resimlerinin yerini Şii milislerin bayrakları ve milis liderlerinin resimlerinin aldığı görüldü. IŞİD geçen Ağustos ayında türbeyi tamamen yıktığını duyurmuş, ancak yerel yetkililer bunu reddetmiş ve türbenin hafif hasar aldığını belirtmişti.

Saddam Hüseyin 2003'de Amerikan güçleri tarafından yakalanmış ve 2006'da idam edilmişti. Cesedi 2007'de Tikrit'teki türbeye gömülmüştü. IŞİD geçen Haziran ayında Tikrit kentini ele geçirmişti. Tikrit'te IŞİD militanlarına karşı 3 bin Irak askeri ve 20 bin Şii milis savaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Peşmerge, IŞİD'e Karşı 3. Saldırıya Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • hoff233t: Ey Peşmerge ! 2003 Irak'ta Müminler Ebu Gureyb'te işkence görürken sen ABD'li askerler ile dansöz oynatıyordun. İŞTE İNTİKAM VAKTİ !!! 5 28 Yanıtla
  • hofft233: Arkadaşlar İç savaşı yakından takip eden biri olarak söylemek isterim . . . . Koalisyon uçaklarına Peşmerge istihbarat veriyor uçaklarda o bölgeyi bombalıyor. Sonrada peşmerge Bombalanan bölgeye ani atak yapıp ele geçiriyor. Yani Koalisyon uçakları olmadan peşmerge adım bile atamaz . . . 5 23 Yanıtla
  • zaman yolcusu: duydum ki ışid etek giymiş kaçıyormuş mayolu bikinili ışidçiler yakında playboya poz verirler 17 4 Yanıtla
    MHP: BU ETEK GİYENLERİ ŞIRNAKTATA GÖRMÜŞTÜK HATIRLARSAN 2 5
  • cet: yav arkadas adamlar yazmis koalisyon uvaklari havadan destek veriyo diye sanki koalisyon abd deilde musluman bi ulke millette bi avanaklik var cozedigimiz lan abd kafiri islama yardimmi ediyo simdi benmi anlamadim ne garip ya 9 5 Yanıtla
    diyarmafia: müslüman türkiye yardım ediyor ya hani. tabi o yüzden abd'ye ne gerek var. adamlar zaten müslüman değil dimi ? ulan kendi ülkeniz öküzün trene baktığı gibi bakarken üstelik işide yardımda ederken elin gavurları kürtlere yardım ediyor. bakalım tarih bunu nasıl yazacak ? hain türkiye 4 1 cet: kufur tek milletdir arabi kurdu turku olmaz ya kafirsin ya musluman irkcilik yapan da onlardan burda irkcilik yapan yok kendi zatiniz yaptigi icin her yorumu irkcilik olarak yorumluyorsunuz birde yardim etmiyor dediginoz tr saddam ordaki kurtleri oldururken turkiye kucak acti daha dun aynelarabdan 200 bin kurt geldi 0 1
  • : az kaldı desene o keçi sakalı işid kokmuşlar allah aşkına bi işid yutup izliyorum insan benzemiyorlar allah iznile halak olacaklar 6 2 Yanıtla
  • cet: bundan sonra bunlarin adi corcmerge olsun ulan adamlar amerika olmasa irakta tuvalete gidemeyecek 1 4 Yanıtla
  • peri izmitli: eyyy insanlar heppimizin rabbi yüce allah bibirinize merhametli olun birbirinizi kırmayın bu zor günlerde birbirimize destek çıkmalıyız sonuçta türk kürt laz alevi biz kardeş sayılırız allah bizi hayinlerden canilerden kötülükler den korusun. peri. 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement