Işık Hızıyla İlgili Teori Tüm Bildiklerimizi Değiştirebilir - Son Dakika
Dünya

Işık Hızıyla İlgili Teori Tüm Bildiklerimizi Değiştirebilir

Uzun yıllar boyunca 'çok radikal' olarak değerlendirilen ışık hızıyla ilgili teori, doğruluğu kanıtlandığı takdirde, evrene ilişkin en temel bilgilerimiz değiştirebilir.

29.11.2016 11:35

Bilim adamları, evrenle ilgili tüm bildiklerimizi altüst edebilecek bir teori üzerinde tahlillere başladı. Uzun yıllar boyunca 'çok radikal' olarak değerlendirilen ışık hızıyla ilgili teori, doğruluğu kanıtlandığı takdirde, evrene ilişkin en temel bilgilerimiz değiştirebilir.

BUGÜN, GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; söz konusu teori, ışık hızının temel ilke olduğu ve hiçbir zaman değişmeyeceği yönündeki hâkim bilginin doğruluğunu tartışmaya açıyor.

Bugün geçerliliğini koruyan teori, fizikte çok önemli bazı kavramlar ve genel izafiyet, büyük patlama sonrası evrenin genişleme şekli gibi kainata yönelik bilgimizle tutarlı…

Fakat İngiltere'deki Imperial College'dan Joao Magueijo ve Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'nden Niyesh Afshordi'nin yeni teorisi, evrenin ilk aşamalarında ışık hızının şimdikinden daha hızlı hareket ettiğini savunuyor.

BİLİM ADAMLARI, TEORİYİ KANITLAMAYA ÇALIŞIYOR

299.792.458 metre/saniye olan ışık hızı, yalnızca sabit değil, aynı zamanda evrendeki bir şeyin ulaşabileceği en yüksek hız olarak kabul ediliyor.

Şimdi, bilim insanları kozmik mikrodalga arka planı üzerinde çalışmalar yaparak, teorilerini kanıtlamaya çalışıyor.

CMB büyük patlamadan kısa süre sonra yayılan son radyasyon görüntüsü olarak açıklanabilir ve evrenin bir anlamda ilk durumunun resmini sunması açısından önem taşıyor.

Işık Hızıyla İlgili Teori Tüm Bildiklerimizi Değiştirebilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Işık Hızıyla İlgili Teori Tüm Bildiklerimizi Değiştirebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement