İsrail Özür Dilemeye Hazır - Son Dakika
Dünya

İsrail Özür Dilemeye Hazır

İsrail Özür Dilemeye Hazır

Alçak koltuk skandalı mimarı Danny Ayalon 'İsrail, Türkiye'den özür dilemeye hazır' mesajı verdi.

19.03.2013 20:57  Güncelleme: 21:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Mavi Marmara baskınından dolayı özür dilenmesi için ABD'nin Pakistan'dan özür dileme şeklini örnek gösterdi.

Görevi bugün sona eren eski hükümetin Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyareti sırasında Türkiye'nin de konuşulacağını söyledi.

"ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İSRAİL'İ KÖŞEYE SIKIŞTIRMASIN"

Danny Ayalon, ''Kuşkusuz Obama'nın İsrail'i ziyaretinde Türkiye de konuşulacak. Amerika için Türkiye ve İsrail kuşkusuz çok önemli iki ortaktır. Bu sorunun çözülmesi herkes için iyi olacaktır. Pragmatik olan da budur. İsrail, Amerika'nın Pakistan'ı vurması ve 24 askerini kaybetmesi nedeniyle Pakistan'dan özür şekli bizim için doğru bir örnek. İsrail Türkiye'den Amerika'nın Pakistan'dan özür dilediği şekilde bir özre hazır. Bunun herkes için doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak Sayın Erdoğan ve Davutoğlu İsrail'i köşeye sıkıştırmayı denemeye kalkmamalılar. Bizi aşağılamamalılar.

Viyana'da Başbakan Erdoğan'ın siyonizm hakkında söyledikleri kabul edilir şeyler değildir. Biz Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamalıyız ama Türkiye de bizi anlamalı. Olayda hayatını kaybedenlerin aileleri için tazminat ödenmeye zaten niyetli bu konuda sıkıntı yok" dedi.

OBAMA'NIN ZİYARETİNDE TÜRKİYE KONUŞULACAK

Ayalon, Obama'nın İsrail'i ziyaretinde Obama'nın ajandasında başka neler olduğuna ilişkin soruyu ise ''Çok derinlemesine konular ele alınacak. İsrail-Amerika işbirliği son geçtiğimiz 4 yılda Başkan Obama ile eşi benzeri görülmemiş istihbarat, savunma ve stratejik alanda işbirliği yaşadı. Bölgesel konular, her şey çok ayrıntılı ele alınacak. Türkiye de bu ziyarette konuşulacak konulardan elbette biri'' şeklinde yanıtladı.

ALÇAK KOLTUK KRİZİNİN MİMARIYDI

''Liberman neden sizi milletvekilliğine tekrar aday göstermedi'' sorusuna Ayalon, ''Bunun cevabını kimse bilmiyor'' karşılığını verdi. Danny Ayalon, daha önce Türkiye ile yaşanan İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle sonuçlanan "alçak koltuk krizine" de yol açmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya İsrail Özür Dilemeye Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement