Köln Merkez Camii'ne Saldırı- - Son Dakika
Dünya

Köln Merkez Camii'ne Saldırı-

Köln Merkez Camii\'ne Saldırı-

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Merkez Camii'ne sabah saatlerinde yanıcı maddelerle saldırı düzenlendiği belirtildi.

03.02.2014 17:14

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Merkez Camii'ne sabah saatlerinde yanıcı maddelerle saldırı düzenlendiği belirtildi.

Alman Deutsche Welle'ye göre, 31 yaşında olan saldırgan, Köln'ün Ehrenfeld semtinde bulunan DİTİB Merkez Camii'ne bu sabah 9.30 sularında geldi.

Haberde, zanlının siyah BMW ile camii'ye geldiği, sırt çantasındaki patlayıcı maddeleri camii girişine yerleştirerek kaçtığı ve camiiye maddi hasar verdiği belirtildi.

Polis'in, kısa sürede yakalanan zanlının, önceki gece düzenlenen ve yine maddi hasara yol açan iki camii saldırısıyla da ilişkisi olup olmadığını araştırdığı belirtilirken, görgü tanıklarının bu iki saldırıda da siyah BMW gördükleri iddialarına yer verildi.

-ALMAN SİYASETÇİLER DE OLAYA TEPKİLİ-

Saldırı, Alman siyasetçiler tarafından sert dille eleştirildi. Yeşiller Partisi'nden Volker Beck, olayı "Bu, demokrasiyi ve hepimizin özgürlüğünü hedef alan korkunç bir saldırıdır" şeklinde nitelerken "Tanrının evlerini ateşe veren, insanların canını almaktan da çekinmez" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Köln Merkez Camii'ne Saldırı- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement