Lübnan'da Ermeniler polisle çatıştı - Son Dakika
Dünya

Lübnan'da Ermeniler polisle çatıştı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Azerbaycan Büyükelçiliği'ne saldıran Ermeni asıllı grup, polisle çatıştı. Protestoculara müdahale eden polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanırken, göstericiler büyükelçilik çevresinde yangın çıkardı. Azerbaycan'ın Karabağ'da düzenlediği operasyonu protesto eden Ermeniler, daha önce de Azerbaycan'ın Beyrut Büyükelçiliği'ne saldırı düzenlemişti.

30.09.2023 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Lübnan'da Ermeniler polisle çatıştı

BEYRUT - Lübnan'da Azerbaycan'ın Beyrut Büyükelçiliği'ne saldıran Ermeni asıllı grup, polisle çatıştı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün Azerbaycan Büyükelçiliği önünde toplanan Ermeni asıllı grup, Azerbaycan'ın Karabağ'da silahlı Ermeni gruplara karşı düzenlediği operasyonu protesto etti. Lübnan polisi, büyükelçilik binası ile güvenlik güçlerine havai fişek ve molotof kokteyli fırlatan protestoculara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Kalabalık grup kendilerini engellemeye çalışan polise taş ve sopalarla saldırdı. Göstericilerin havai fişek atması nedeniyle büyükelçilik çevresinde çıkan yangın ise ekipler tarafından söndürüldü.

Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermeni silahlı gruplara karşı 19 Eylül'de başlattığı terörle mücadele operasyonu yaklaşık 24 saat sonra sona ermiş, silahlı grupların teslim olmalarının ardından Ermeniler gönüllü olarak Ermenistan'a geçmeye başlamıştı. Lübnan'da Ermeni asıllı grup, 31 Ağustos'ta da Azerbaycan'ın Beyrut'taki Büyükelçiliği'ne saldırı düzenlemişti.

Lübnan\'da Ermeniler polisle çatıştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Lübnan'da Ermeniler polisle çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement