NATO Vilnius Liderler Zirvesi'nde Baltık Ülkeleri Hava Sahası İşbirliği Deklarasyonu İmzaladı - Son Dakika
Dünya

NATO Vilnius Liderler Zirvesi'nde Baltık Ülkeleri Hava Sahası İşbirliği Deklarasyonu İmzaladı

NATO Vilnius Liderler Zirvesi\'nde Baltık Ülkeleri Hava Sahası İşbirliği Deklarasyonu İmzaladı

Estonya, Letonya ve Litvanya, NATO Vilnius Liderler Zirvesi marjında sınır ötesi hava sahasında işbirliği deklarasyonu imzaladı. Bu deklarasyon ile NATO müttefiki ülkeler, Baltık bölgesindeki diğer hava faaliyetleri için bu ülkelerin hava sahalarını kullanabilecek. NATO tarafından yapılan açıklamada, uygun hava sahası hacimlerinin oluşturulması ve kullanılması için sivil ve askeri makamlar arasında yakın koordinasyon ve işbirliğinin gerektiği belirtildi.

12.07.2023 13:12  Güncelleme: 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
NATO Vilnius Liderler Zirvesi marjında Estonya, Letonya ve Litvanya hava sahası işbirliği deklarasyonu imzaladı. Buna göre NATO müttefiki ülkeler, NATO eğitimi ve tatbikatları ile Baltık bölgesindeki diğer hava faaliyetleri için bu ülkelerin hava sahalarını kullanabilecek.

Vilnius'ta düzenlenen NATO Zirvesi marjında dün Estonya, Letonya ve Litvanya sınır ötesi hava sahasında İşbirliği Deklarasyonu imzaladı. NATO'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"İlgili Müttefikin sivil ve askeri makamları, NATO eğitimi ve tatbikatları ile Baltık bölgesindeki diğer hava faaliyetleri için uygun hava sahası hacimleri oluşturacak ve kullanacaklardır.""NATO tarafından daha büyük hacimlerde ulusal hava sahasının kullanılması, hava sahası çözümlerini güvenli ve esnek bir şekilde sağlamak için sivil ve askeri makamlar arasında yakın koordinasyon ve işbirliğini gerektirir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya NATO Vilnius Liderler Zirvesi'nde Baltık Ülkeleri Hava Sahası İşbirliği Deklarasyonu İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement