Nobel Edebiyat Ödülü, Japon Asıllı İngiliz Yazar Kazuo Ishiguro'ya Gitti - Son Dakika
Dünya

Nobel Edebiyat Ödülü, Japon Asıllı İngiliz Yazar Kazuo Ishiguro'ya Gitti

Nobel Edebiyat Ödülü, İngiltere'de yaşayan Japon yazar Kazuo Ishiguro'ya verildi. Ishiguro, atom bombası ile anılan Nagazaki'de doğdu ama çocukluğundan bu yana İngiltere'de yaşıyor.

05.10.2017 14:05  Güncelleme: 14:48

2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu. Heyecanla beklenen 2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim Kazuo Ishiguro oldu. Ishiguro, Japonya'nın atom bombası ile anılan şehri Nagazaki doğumlu ancak çocukluğundan bu yana İngiltere'de yaşıyor.

"GÜNDEN KALAN" ÖDÜL GETİRDİ

Kazuo Ishiguro, Nobel Edebiyat Ödülü'nü "Günden Kalanlar" isimli romanıyla kazandı.

Kazuo Ishiguro'nun "Günden Kalanlar" romanı, çevirmen Şebnem Sunar çevirisiyle Türkçe'ye kazandırılmıştı.

2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanacak isimler arasında Haruki Murakami, Margaret Atwood ve Ngũgĩ wa Thiong'o gibi yazarların isimleri de geçiyordu.


KAZUO ISHIGURO KİMDİR

2017 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kazuo Ishiguro 1954'te Japonya'nın Nagazaki şehrinde doğdu. Eğitimini, babasının Ulusal Oşinografi Enstitüsü'nde çalışmaya başlaması üzerine beş yaşındayken ailesiyle birlikte geldiği İngiltere'de tamamladı. Kent Üniversitesi'nde İngilizce ve felsefe eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra Londra'da sosyal hizmetler görevlisi olarak çalışmaya başladı. East Anglia Üniversitesi'nde Malcolm Bradbury'den yaratıcı yazarlık eğitimi aldı ve yazarlık kariyerinin ilk dönemlerindeki akıl hocası Angela Carter'la tanıştı. 1981'de üç kısa hikâyesi yayımlandı ve Kazuo Ishiguro o tarihten beri sadece yazarlık yapıyor.


Ishiguro'nun aldığı ödül Nobel'in resmi Twitter hesabından da duyuruldu.

GEÇEN YIL DYLAN KAZANMIŞTI

Nobel Edebiyat Ödülü'nü geçen sene Bob Dylan kazanmıştı. İsveç Nobel Akademisi, Amerikan müzik geleneğinde 'yeni şiirsel ifadeler yarattığı' için Bob Dylan'ın Nobel Ödülü'ne layık görüldüğünü açıklamıştı.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ 6 EKİM'DE AÇIKLANACAK

Hafta başından itibaren Nobel Tıp Ödülü, Nobel Fizik Ödülü, Nobel Kimya Ödülü'nün sahiplerini ve bugün de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazananı açıklandı. 6 Ekim Cuma günü Nobel Barış Ödülü'nü kazanan isim açıklanacak.

İşte 2017 yılında sahiplerini bulan diğer Nobel ödülleri:

2017 Nobel Tıp Ödülü, 2 Ekim'de ABD'li bilim insanları Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young'a verildi.

2017 Nobel Fizik Ödülü, yerçekimi dalgaları üzerindeki çalışmalarıyla Rainer Weiss, Barry C. Barish ve Kip S. Thorne'un oldu.

2017 Nobel Kimya Ödülü ise, geliştirdikleri 'çözeltideki biyomoleküllerin yüksek çözünürlüklü yapı tayini için kriyo-elektron mikroskobu' ile Jacques Dubochet, Joachim Frank ve Richard Henderson'a takdim edildi.

Nobel Edebiyat Ödülü, Japon Asıllı İngiliz Yazar Kazuo Ishiguro\'ya Gitti

Son Dakika Dünya Nobel Edebiyat Ödülü, Japon Asıllı İngiliz Yazar Kazuo Ishiguro'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement