Papa Franciscus, İsrailli ve Filistinli heyetlerle görüştü - Son Dakika
Dünya

Papa Franciscus, İsrailli ve Filistinli heyetlerle görüştü

Papa Franciscus, İsrailli ve Filistinli heyetlerle görüştü

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gazze'de yakınları esir olan İsrailli ve İsrail'de tutuklu bulunan Filistinli iki heyetle görüştü. Papa, İsrail ve Filistin'de yaşananlara değinerek, inananları barış için dua etmeye çağırdı.

22.11.2023 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya, " İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını desteklediği" gerekçesiyle işgal altındaki Batı Şeria'da yüzlerce Filistinli tarafından protesto edildi.

Filistinli çeşitli kurum, sendika ve grupların çağrısı üzerine düzenlenen protestoya katılan göstericiler, Filistin bayraklarıyla Ramallah caddelerinde dolaşarak İsrail'in saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Almanya'nın Ramallah'taki diplomatik misyon temsilciliği önünde toplanan göstericiler, "Alman hükümetini İsrail'den yana tutum sergilediği gerekçesiyle" protesto etti.

Göstericiler, Alman hükümetinin İsrail'e desteğine son vermesi ve insani ilkelere bağlı kalınması çağrısında bulundu.

Göstericiler arasında bulunan Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin halkının İsrail'in saldırıları karşısında birlik olduğunu belirtti.

Bergusi, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalara insani ara verilmesini öngören uzlaşının Filistin halkına yönelik "vahşi" saldırıların son bulması için kapı aralayacağını ve daha önce "her türlü ateşkesi ve esir takasını reddettiğini açıklayan İsrail hükümetinin" tabularını yıktığını ifade etti.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 6 binden fazlası çocuk ve 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 532 kişi öldürüldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 226 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 79 Hizbullah mensubu öldü.

İsrail ile Hamas, çatışmalara insani ara verecek uzlaşmanın 23 Kasım'da uygulamaya girmesini kabul etti. Buna göre çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek. Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Papa Franciscus, İsrailli ve Filistinli heyetlerle görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement