Peşmerge, Çoğu Türk 25 IŞİD Üyesini Öldürüldü - Son Dakika
Dünya

Peşmerge, Çoğu Türk 25 IŞİD Üyesini Öldürüldü

Kürt Yönetimi'nin kontrolünde bulunan bir köye, Peşmerge özel kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonda, çoğu Türk uyruklu 25 IŞİD üyesi öldürüldü.

18.11.2014 16:26  Güncelleme: 17:05

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Musul Barajı yakınlarında, IŞİD'in elinde bulunan bir köye ise Peşmerge özel kuvvetleri tarafından dün operasyon düzenlendi. Bölgedeki güvenlik kaynakları, çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan 25 IŞİD mensubunun ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu. Öldürülen militanların kimlik bilgilerinin Türk makamlarına bildirildikten sonra kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

15 PEŞMERGE ÖLDÜRÜLDÜ

Bu gelişmenin yanı sıra, YPG ve Peşmerge güçlerinin 30 Eylül tarihinde yaptıkları ortak operasyon ile IŞİD'in elinden alınan ve Suriye sınırında bulunan Musul'un Rabia ilçesi'nde bugün saat 05.00 sıralarında yeniden IŞİD üyeleri tarafından saldırı düzenlendi. Musul'dan gelen IŞİD üyeleri, Rabia girişinde bulunan iki Peşmerge noktasına 'sızma operasyonu' yaptı. Düzenlenen saldırıda, yedi kişi kafası kesilmek üzere 15 Peşmerge'nin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

'Sızma' yapılan ve IŞİD'in eline geçen iki noktaya daha sonra Peşmerge güçleri karşı saldırı düzenledi. Noktalardan birinin Peşmerge'nin eline geçtiği belirtilirken, bölgede çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

Musul'un Rabia ilçesi IŞİD'in Suriye ve Irak arasında bulunan en önemli lojistik nakil hattı olarak biliniyor. Ağustos ayında IŞİD'in eline geçen Rabia, hava destekli operasyon sonucu Peşmerge ve YPG güçlerinin kontrolüne geçmişti.

Peşmerge, Çoğu Türk 25 IŞİD Üyesini Öldürüldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Peşmerge, Çoğu Türk 25 IŞİD Üyesini Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • selma: Yasasin kobani yasasin kurdistanim yasasin kurt halki gebersin irkcilar 125 104 Yanıtla
  • 666 sarı: Kurban olurum peşmergeye 105 43 Yanıtla
  • özer öztürk: bir kürt kökenli olarak şunu söyliyim, uzaktan bir akrabam var bianda adamlar paralandı 3 hafta önce gördüm moralsiz suratsız bişekilde noldu ne bu halin dedim:)) komik adam şehidimiz var dedi bende şaşırdım nasıl yani dedim kardeşim cihada gitmişti şehit düştü dedi vallaha yüzüne karşı güldümmmm. kanını paraya satmış birde şehit diyor. bakbu nasıl Müslümanlık anlayamadım. bak bir asker çarşıda sivil ve savunmasız bir şekilde öldürülüyorsa şehittir. bir polis görevi başında öldürülüyorsa şehittir. bir asker vatanı için bir çatışmada ölüyorsa şehittir. bir gerilla öldürülüyorsa şehittir ama bir işit öldürülüyorsa öldüren cennetliktir 127 19 Yanıtla
  • kürt: 15 deği 8 peşmerge şehid olmuştur ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN 98 45 Yanıtla
  • hatice: tırkolarr siz burda kalvye başında sallayın bizde orda sizi keselim yaw ne boş bir milletsiniz :) 37 45 Yanıtla
  • tugberk: o peşmergelerde pkklı atesitlerde ölümü en kısa zamanda tadacak Allahın izniyle 21 52 Yanıtla
  • Welat Azat kobani: Kahraman peşmergeler elleriniz der görmesin Darısı kalan işit köpeklerin başına vurun kardeşlerim vurun bu soysuz köpek işiti vurun tüm kurdistanda işit Köpeklerini vurun gördüğünüz yerde gebertin bu itleri 49 15 Yanıtla
  • 3 çocuk: peşmerge tayibin askerleri 7 47 Yanıtla
  • lazut: Kürtler devlet kurcakmislar, . Kursaniz ne olcak , üç günde kurda ,kuşa yem olursunuz. 15 37 Yanıtla
  • kurdistan: her canlı ölümü tadacak fakat şerefli bir ölenlere ne mutlu 38 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement