Protokolün Takım Elbiseyle Kano Turu - Son Dakika
Dünya

Protokolün Takım Elbiseyle Kano Turu

Protokolün Takım Elbiseyle Kano Turu

Bulgaristan'ın Yambol kentine bağlı Elhova Beldesi'ndeki spor tesisinin açılışına katılan Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, üzerlerindeki takım...

21.10.2012 12:21

Bulgaristan'ın Yambol kentine bağlı Elhova Beldesi'ndeki spor tesisinin açılışına katılan Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, üzerlerindeki takım elbiseye Tunca Nehri'nde kanoyla gezinti yaptı. İlk defa kanoya bindiklerini söyleyen protokol üyeleri, keyifli dakikalar geçirdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) maddi destek verdiği 'Edirne ve Elhova'da dinlenme, eğlenme ve turizm koşullarını oluşturma amaçlı işbirliği projesi' kapsamında iki ülke 1 Temmuz 2011 tarihinde spor tesisi çalışmalarına başladı. 1.5 yıl içinde tamamlanması planlanan proje için Türkiye'deki tesis çalışmaları devam ederken, Bulgaristan'daki çalışmalar tamamlandı ve açılış töreni düzenledi.

Projenin Bulgaristan ayağındaki açılış töreni için Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Necdet Yıldırım, basketbol, futbol ve tenis oynayan 25 sporcuyla Elhova'ya geldi. Protokol üyeleri ilk olarak Elhova Belediye Başkanı Petar Kirov'u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından açılış töreninin yapılacağı Tunca Nehri kenarındaki spor tesisinin bulunduğu alana geçildi. Burada gençlerin kanoyla gezinti yaptığını gören Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, üzerlerindeki takım elbiseye rağmen kanoya binmek istediklerini söyledi. Ceketlerini çıkartan protokol üyeleri, can yeleklerini giydikten sonra ayrı ayrı kanolara binerek, kano öğretmenleriyle birlikte Tunca Nehri'ne açıldı. İlk defa kanoya bindiklerini söyleyen protokol üyeleri, kısa sürede korkularını yendi ve nehir üzerinde hızla kürek çekerek birbirleriyle yarıştı.

Çok eğlendiklerini belirten Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, en kısa sürede Edirne'deki gençlerin faydalanması için kano parkuru kuracaklarını söyledi. 10 dakika süren kano keyfinin ardından açılış törenine geçildi.

Açılış için, Edirne ve Elhova'daki ilk ve orta öğretim okullarında eğitim gören öğrenciler, yeni yapılan sahalarda birbirleriyle futbol,basketbol ve tenis maçı yaptı.Törende açılışa katılan öğrencilere, basket, futbol ve tenis topu hediye edildi.

Karaağaç Mahallesi'ndeki Meriç Nehri kenarında bulunan İzzet Arseven Kent Ormanı'na yapılan ortak çalışmanın Edirne projesinin Aralık ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Protokolün Takım Elbiseyle Kano Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement