Texas Körfez Sahili'nde binlerce ölü balık kıyıya vurdu - Son Dakika
Dünya

Texas Körfez Sahili'nde binlerce ölü balık kıyıya vurdu

Texas Parklar ve Doğa Yaşamı Ölümleri ve Dökülmeleri Ekibi ile park yetkilileri, kıyıya vuran binlerce balığın kokan cesetleri ile kaplanan bir plajda, kitlesel balık ölümünün ısıtılan suyun tetiklediği 'düşük çözünmüş oksijen olayı' sonucunda meydana geldiğini söyledi. Bu tür balık ölümleri, yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesiyle yaygın hale gelir.

12.06.2023 15:44  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Texas'ın Körfez sahilindeki bir plaj, kıyıya vuran binlerce ölü balıkla kaplandı. Texas Parklar ve Doğa Yaşamı Ölümleri ve Dökülmeleri Ekibi ile park yetkilileri, kitlesel balık ölümü, ısıtılan suyun tetiklediği "düşük çözünmüş oksijen olayı" sonucunda meydana geldiğini söyledi.

Kıyıya vuran binler ölü balık Texas Körfez sahilinde korkunç bir görüntü oluşturdu

SEBEBİ SUYUN HIZLI ISINMASI

Park yetkilileri bir Facebook'ta yaptıkları açıklamada, "Su sıcaklığı fahrenhayt derecenin üzerine çıktığında, menhadenlerin yaşamak için gerekli oksijeni alması zorlaşıyor. Sığ sularda, su daha hızlı ısınır. Bu yüzden, suyun ısınmaya başladığı sırada, eğer bir menhaden balığı sürüsü sığ suda mahsur kalırsa, balıklar oksijen eksikliği çekmeye başlar. Oksijen eksikliği, balıkların paniğe kapılmasına ve düzensiz davranmasına yol açar, bu da oksijen seviyelerini daha da azaltır. Bu tür balık ölümleri, yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesiyle yaygın hale gelir" dedi.

Kıyıya vuran binler ölü balık Texas Körfez sahilinde korkunç bir görüntü oluşturdu

PARK EKİPLERİ MAKİNELERLE TEMİZLEDİ

Cumartesi ve Pazar günleri plajda daha fazla ölü balık bulundu, son bulunanların ise "parçalanmış iskeletlere" dönüştüğü belirtildi. Park ekipleri, hafta sonu boyunca makinelerle bu leşleri temizlemekteydi. Yetkililere göre, geride kalan ölü balıklar, önümüzdeki günlerde kum ve okyanus tarafından doğal olarak gömülecek.

Kıyıya vuran binler ölü balık Texas Körfez sahilinde korkunç bir görüntü oluşturdu
Texas Körfez Sahili\'nde binlerce ölü balık kıyıya vurdu

Son Dakika Dünya Texas Körfez Sahili'nde binlerce ölü balık kıyıya vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement