Texas'ta 10.000 kişiik Filistin'e destek protestosunda Texaslı kovboylar dikkat çekti - Son Dakika
Dünya

Texas'ta 10.000 kişiik Filistin'e destek protestosunda Texaslı kovboylar dikkat çekti

ABD'nin Texas eyaletinde, Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen ve yaklaşık 10.000 kişinin katıldığı büyük bir protesto gerçekleşti. Bu protesto, 7 Ekim'den bu yana Texas'taki en büyük Filistin yanlısı miting olarak kaydedildi. Protestocular, İsrail'in Gazze'ye yönelik işgalini ve devam eden saldırılarını protesto ederken Texaslı kovboyların atlarıyla protesto alanına giriş yapması ve Filistin bayrağıyla slogan atması da dikkat çekti.

13.11.2023 14:41  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Texas eyaletinde Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen protestoya yaklaşık 10.000 kişi katıldı. Gösteri katil İsrail'in Filistin'i işgale başladığı günden bu yana Teksas'taki en büyük Filistin yanlısı miting olduğu da belirtildi. Kalabalık arasında Texaslı kovboyların da olması dikkat çekti.

TEXASLI KOVBOYLAR ATLARI İLE PROTESTODA

Katil İsrail'in Gazze'de devam eden işgalini protesto etmek için Texas'ta bir araya gelen kalabalık grubun arasında Texaslı kovboyların atları ile protesto alanına giriş yapması dikkat çekti. Çok sayıda Texaslı kovboy, Filistin bayrağı ile atlarının üzerinde protestocuların yanına gelerek slogan atmaya başladı.

Texas'ta 10.000 kişiik Filistin'e destek protestosunda Texaslı kovboylar dikkat çekti

PROTESTOCULAR ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDU

Öte yandan protestocular ateşkes ve siyasi sorumluluk çağrısında bulunarak Texas Valisi Greg Abbott ve ABD Başkanı Joe Biden'a soykırım ve suç ortaklığı yapmakla suçladı.Abbott, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya destek göstermek amacıyla 2 Kasım'da İsrail'i ziyaret etmişti.

Texas'ta 10.000 kişiik Filistin'e destek protestosunda Texaslı kovboylar dikkat çekti

FİLİSTİN'DE SON DURUM

İsrail'in 37 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 11 bin 180'e yükseldi. Saldırılarda 198 sağlık personeli, 20 sivil savunma görevlisi ve 49 gazeteci hayatını kaybetti. Ayrıca saldırılarda yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere yaralananların sayısı 28 bin 200'e çıktı.

Texas\'ta 10.000 kişiik Filistin\'e destek protestosunda Texaslı kovboylar dikkat çekti

Son Dakika Dünya Texas'ta 10.000 kişiik Filistin'e destek protestosunda Texaslı kovboylar dikkat çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement