Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Binası Berlin'e Taşındı - Son Dakika
Dünya

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Binası Berlin'e Taşındı

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Binası Berlin\'e Taşındı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle son iki yıldır, tam 14 tane Başbakan değişti" dedi.

04.05.2012 00:47

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle son iki yıldır, tam 14 tane Başbakan değişti" dedi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TD-IHK) Köln Ofisi, başkent Berlin'e taşındı. Merkezi Almanya'nın Köln kentinde bulunan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası başkent Berlin'e taşındı. Yeni merkez ofisinin açılış törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Siyasi Müsteşarı Peter Hintze, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting, Tarım ve

Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Siyasi Müsteşarı Peter Hintze, "Almanya ile Türkiye arasında onlarca yıl süren bir dostluk söz konusu. Türkiye tabii ki NATO çerçevesi içerisinde sadık bir müttefik olduğu gibi Avrupa Birliğinin güvenilir bir ortağıdır. ve aynı zamanda Almanya'nın önemli bir ticaret ortağıdır" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, "Bu sabah aldığımız kararda, bundan böyle her toplantımızda, Türk ve Alman İşadamları sektörle ilgili olarak Türk ve Alman işadamlarıyla bir araya geleceğiz. Tarım Bakanlıkları olarak ve özel sektör olarak bundan sonra bir araya geleceğiz" dedi. Dünya'nın çok hızlı bir değişim geçirmekte olduğunu belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Değişimin boyutunu anlatabilmek için size bir bilgi aktarmak istiyorum. Avrupa'daki ekonomik kriz

nedeniyle son iki yıldır, tam 14 tane Başbakan değişti. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da da, son bir yıl içerisinde dört tane Devlet Başkanı devrildi. Avrupa ve Asya'ya baktığımızda, Türkiye bu iki coğrafyanın arasında, Türkiye, Çin'den sonra dünyada büyüyen ikinci ülke oldu" dedi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting toplantı sonrası vize sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada "Vize sorunu sadece Almanya'nın tek başına çözebileceği sorun değil. Schengen ülkeleri arasında sonuçlandırılması gereken bir problem. Diğer yandan Almanya'nın kendi güvenlik konseptini gözden geçirerek, bu konuya daha şeffaf yaklaşması gerekiyor" dedi.

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da, Türkiye ile Almanya arasında yoğun ekonomik ilişkiler yaşanıyor. Tren nereye gidiyor sorusuna, "Tren olumlu yöne doğru gidecek. Ben özellikle Almanya'da yerleşik gençlerimizin eğitimlerinin artması ile küçük işletmelerin, bir zamanlar babalarının kurdukları aile işletmelerinin, dükkanların artık orta büyüklükte ve büyük işletmelere dönüşeceğine inanıyorum" dedi.

TD-IHK'nın yeni merkez binasının açılışını, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ve Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Siyasi Müsteşarı Peter Hintze yaptı. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Merkez Binası Berlin'e Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement