Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir - Son Dakika
Dünya

Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir

Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir

Lübnan merkezli internet haber sitesi Daily Star, ülkede kaçırılan bir kaynağın, Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmasının umulduğuna ilişkin açıklamasına yer verdi.Suriye'nin Azez bölgesine hacı olmak üzere gittiklerinde...

19.10.2013 13:13

Lübnan merkezli internet haber sitesi Daily Star, ülkede kaçırılan bir kaynağın, Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmasının umulduğuna ilişkin açıklamasına yer verdi.

Suriye'nin Azez bölgesine hacı olmak üzere gittiklerinde kaçırılan 9 Lübnan vatandaşının, ülkelerine teslim edilmek üzere Türkiye'de bulunduğunu belirten Daily Star, 9 Ağustos'ta kaçırılan THY pilotu Murat Akpınar ve Yardımcı Pilot Murat Ağca ile ilgili konuşan Lübnanlı güvenlik kaynağının, "Türk pilotların birkaç saat içinde serbest bırakılmaları bekleniyor" sözlerine yer verdi. Pilotların serbest bırakılmasını gözlemlemek üzere aracıların da Lübnan'a geldiği belirtildi. Kaynak, pilotların serbest bırakılmasını sağlamak için yapılan müzakerelerin fidye konusunu da içerdiğini bildirdi.

Gelişmelerin Körfez ülkelerinden Katar'ın Lübnanlı hacıların salıverilmesine ilişkin çözüm sürecine katılma açıklamasından sonra yaşandığı da kaydedildi. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türk pilotlar bırakıldıktan sonra Suriye'de tutuklananların teslim edileceğini belirtti. Lübnan Genel Güvenlik Direktörü Tümgeneral Abbas İbrahim'in aracılarla görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde Şam ve Ankara'ya ziyaretlerde bulunduğu da belirtildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türk Pilotlar Birkaç Saat İçinde Serbest Bırakılabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement