Ukrayna ordusu, Rusya'nın kritik güzergahlarındaki 2 köprüyü bombaladı - Son Dakika
Dünya

Ukrayna ordusu, Rusya'nın kritik güzergahlarındaki 2 köprüyü bombaladı

Rusya, Ukrayna ordusunun Storm Shadow füzeleri ile Herson'u Kırım'a bağlayan Chonhar Köprüsü'nü vurduğunu öne sürdü. Ayrıca Ukrayna'nın Genichesk kentini bağlayan bir köprüyü daha vurduğu ve saldırı sonucunda 20 bin kişinin doğalgazsız kaldığı belirtildi.

06.08.2023 18:34  Güncelleme: 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna, Rusya'nın önemli iletişim güzergahlarından olan Kırım'a giden Çongar Köprüsü ile Herson bölgesindeki Geniçersk Köprüsü'nü füzelerle vurdu. Rusya'nın işgali altındaki Herson'un Valisi Vladimir Saldo yaptığı açıklamada, "Kiev rejimi teröristleri toplamda 12 füze fırlattı. Bu füzelerin 9'u hava savunma sistemlerimiz tarafından imha edildi. Saldırıda 1 kişi yaralandı" dedi.

Ukrayna'dan Putin kızdıracak saldırı! Kritik köprüleri füzelerle buldular

UKRAYNA'DAN İKİ KÖPRÜYE FÜZELİ SALDIRI

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Kiev saldırılarını artırdı. Ukrayna ordusu, iki köprüyü füzelerle vurdu.

Ukrayna'dan Putin kızdıracak saldırı! Kritik köprüleri füzelerle buldular

HERSON'U KIRIM'A BAĞLAYAN KÖPRÜ VURULDU

Rusya'nın işgali altındaki Herson'un Valisi Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Storm Shadow füzeleri ile Herson'u Kırım'a bağlayan Çongar Köprüsü'nü vurduğunu öne sürdü. Saldo, köprünün hasar görmesi nedeniyle Kırım'a ulaşımın Chaplinka ve Armyansk kentleri üzerinden devam ettiğini duyurdu.

Ukrayna'dan Putin kızdıracak saldırı! Kritik köprüleri füzelerle buldular

"KİEV REJİMİ 12 FÜZE FIRLATTI"

Ukrayna'nın Genichesk kentini Azak Denizi kıyısındaki Arabat Spit'e bağlayan bir köprüyü daha vurduğunu aktaran Saldo, "Kiev rejimi teröristleri toplamda 12 füze fırlattı. Bu füzelerin 9'u hava savunma sistemlerimiz tarafından imha edildi. Saldırıda 1 kişi yaralandı" ifadelerini kullanarak, köprünün yanından geçen bir doğal gaz boru hattının zarar görmesi nedeniyle 20 bin kişinin doğalgazsız kaldığını da ekledi.

Ukrayna'dan Putin kızdıracak saldırı! Kritik köprüleri füzelerle buldular

GENİÇERSK KÖPRÜSÜ DE VURULDU

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri de yaptıkları açıklamada, Çongar'ın yanı sıra Herson bölgesindeki Geniçersk Köprüsü'nü de vurduklarını duyurdu. Açıklamada, "Saat 15.00 sularında savunma kuvvetleri, işgalcilerin önemli iletişim güzergahları olan Çongar ve Geniçersk köprülerini vurdu." ifadesi kullanıldı. Öte yandan Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü, son bir yılda iki kez saldırıya uğramıştı.

Ukrayna ordusu, Rusya\'nın kritik güzergahlarındaki 2 köprüyü bombaladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ukrayna ordusu, Rusya'nın kritik güzergahlarındaki 2 köprüyü bombaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement