Vatikan'ın Üç Numarası Kardinal Pell Cinsel istismardan yargılanacak - Son Dakika
Dünya

Vatikan'ın Üç Numarası Kardinal Pell Cinsel istismardan yargılanacak

Vatikan'ın en önemli üçüncü ismi olan ve Ekonomi Bakanı'na eş değer pozisyonda bulunan Kardinal Pell 1970'li yıllarda görev yaptığı Katolik kilisesinde çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanacak.

02.05.2018 08:52  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatikan'da Ekonomi Bakanlığı'na eşdeğer bir pozisyondayken hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle Papa tarafından "izne çıkarılan" Avustralyalı Kardinal George Pell hakkında dava açılmasına karar verildi.

CİNSEL TACİZ SUÇU

Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi Vatikan'ın 3 numaralı ismi konumundaki Ekonomi Sekreterliği Başkanı George Pell hakkındaki suçlamalar, 1970'lerden 2000'li yılların başına kadar bir zaman dilimini kapsıyor. Geçmişte Avustralya'da Sydney ve Melbourne Başpiskoposluğu gibi önemli görevlerde bulunan Kardinal Pell, bu dönemde çocuklara cinsel tacizde bulunmak ve pedofil rahipleri korumakla suçlanıyordu.

SUÇLAMALARDA BULUNULDU

Bu iddiaları değerlendirmek için özel bir komisyon kurulmuş, Kardinal Pell komisyona verdiği ifadede tüm suçlamaları reddetmişti. Ancak Avustralya polisi geçen Haziran ayında Pell'e, "tarihi cinsel taciz" vakalarıyla ilgili olarak resmi olarak suçlamada bulunmuştu.

Melbourne'da yapılan ön duruşmada, 76 yaşındaki George Pell hakkındaki bazı suçlamalar düşürülürken bazıları içinse yargılanmasına karar verildi.

PELL: SUÇSUZUM

Ön duruşmaya bakan Hakim Belinda Wallington, Pell hakkındaki suçlamaların yarısı hakkında yeterli delil olduğu gerekçesiyle Kardinal'in bu suçlamalardan yargılanmasına karar verdi. Bazı suçlamalar ise, tanıkların inandırıcı bulunmaması gibi nedenlerle düşürüldü.

Ön duruşmanın sonunda son sözü sorulan Pell, "Suçsuzum" demekle yetindi.

Vatikan'ın Üç Numarası Kardinal Pell Cinsel istismardan yargılanacak

BASIN TEPKİ GÖSTERDİ

Pell'in yargılanacağı suçlamaların içeriğine ilişkin detaylarınsa gizli tutulmasına karar verildi. İtalyan basını, Pell hakkındaki "en ağır" suçlamaların düşürüldüğünü yazdı.

asındaki haberlerde, Kardinal Pell'in "tarihi cinsel taciz" suçlamasıyla yargılanan en üst düzey Vatikan yetkilisi olacağı da vurgulandı.

Kardinal Pell'in yargılanması kararı üzerine Vatikan'dan bu sabah yapılan açıklamada da, "Kutsal Makam (Vatikan), Kardinal George Pell hakkında Avustralya'da yargı makamları tarafından alınan kararı not etmiştir.

Papa geçen yıl Kardinal Pell'e, hakkındaki suçlamalara karşı kendisini savunabilmesi için izin vermişti. Bu izin hala geçerlidir" denildi.

Pell'in yargılanacağı davanın çok uzun süreceği tahmin ediliyor. Kardinal Pell'in dava sürecince Avustralya'da kalması bekleniyor.

Vatikan\'ın Üç Numarası Kardinal Pell Cinsel istismardan yargılanacak

Son Dakika Dünya Vatikan'ın Üç Numarası Kardinal Pell Cinsel istismardan yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ALBATROS: Bu Duruma Alişanın Dini Nikah Kıydırmasına Ve Hak Dinimiz Gereği Kuralına Göre Davranıp İmam Nikahı Kıydırmasını Dillerine Dolayan Bizim Ana Muhalefetimizin Koyu ları, Entel Dantelleri ,Kaypak Solcularımız Ve Mor Sümbüllü Lolişlerimiz Tarlabaşı Müdavimlerimiz Çok Hayran Oldukları Papaz Efendinin Bu Durumuna Kahrolmuşlardır Birde Üstüne Üstlük Seçimlerin Yaklaşmasına Karşın Hala Çözümde Bulamayınca Tamamen Mahvolmuşlardır Herhal. 5 3 Yanıtla
    tr: sapık bir insanın turkiye secimleri ile ne alakası var dingil bizim ülkemizde din adamları çocukları taciz etmiyormu sapıklığın partisi dini olurmu sapıklık senin kalbinde senin için fesat tarla başı diyorsun çok mesai harcamışsın oralarda belli oluyor bizim ülkemizde çocuklara tecavüz eden imamlar vardı sesiniz çıkmadı dinden imandan haktan bahsetmeyin kendi pisliğinizde boğulun 2 0
  • emekçi: Adıyaman samsat ilçesinde 15 ay önce ilk deprem oldu 10 gün öncede ikinci deprem oldu,ilçenin kaymakamı ve AK PARTİLİ toprak ağası belediye başkanı , ilçenin daire amir ve memurları ilçede oturmuyorlar halk halen çadırlarda yaşamaya mahkum edilmiştir,kimse ağa rejimine dur diyemiyor lütfen bize yardım edin lütfennnnn. 1 4 Yanıtla
  • doğrucu: hadi chp bunları da kına hanisiniz chpliler imam olsa damalardınız 0 3 Yanıtla
  • insan ol yeter: Tahmin ediyorum bu katoliklerde sanki Adetmis soru esasen cocuklara kötuluk yapmiyan PAPAS varmi acaba?????? 3 0 Yanıtla
  • insan ol yeter: Eskide almanyanin köleride bu gibi olaylarda cocuk suclu oluyormuc cuku papas Hariri sayilirmis Serefsizler. 1 0 Yanıtla
  • zorba: vatıkanda normal işler bunlar..googldan sorabılırsınız bunların tecavuzlerını 1 0 Yanıtla

Advertisement