7 Yaşındaki Salih Okul Kapısının Kurbanı - Son Dakika
Eğitim

7 Yaşındaki Salih Okul Kapısının Kurbanı

7 Yaşındaki Salih Okul Kapısının Kurbanı

Üzerine okul kapısı düşen 7 yaşındaki Şükrü Salih Sağlamın beyin ölümü gerçekleşti.

26.03.2013 19:56  Güncelleme: 09:39

Ankaranın Etimesgut ilçesinde, bir okulun yaklaşık 300 kilo ağırlığındaki raylı demir kapı üzerine düşen 7 yaşındaki Şükrü Salih Sağlam, hastanede hayat mücadelesi veriyor. Üzerine kapı düştükten sonra başını yere çarpan çocuğun tedavi gördüğü Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti. Okuduğu İstiklal İlkokulunun kapısı altında kalan çocuğun ailesi ise ümidini kesmeyerek, herkesten dua bekliyor.

ANNESİ VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ KURTARAMADI

Demir kapı, Elvankent İstiklal İlkokulu öğrencisi Şükrü Salih Sağlamın üzerine annesi ve 5 yaşındaki kardeşinin gözü önünde düştü. Alınan bilgiye göre; demir kapının etkisiyle başını zemine çarpan çocuğun beyni hasar gördü. Annesinin kendisini okula bıraktığı esnada yaşanan olay şöyle gerçekleşti: Küçük Salih, okulun yayalara açık olan kapısını kapalı görünce raylı kapıya yöneldi. Otomatik olarak açılıp, hareket eden raylı demir kapının yer ile bağlantılı noktası meyilli ve beton olması üzerine sürgüden kurtulan demir, o esnada geçmekte olan çocuğun üzerine devrildi. Annesi ve okul güvenlik görevlisi kapı ağır olduğu için çocuğun üzerinden kaldıramadı. Kapı, vatandaşların da yardımı ile kaldırıldı. Demir kapının etkisiyle başını yere çarpan çocuğun, aort damarı çatlaması üzerine beynine kan gitmedi. Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisine gelinceye kadar 4 hastane dolaştırılan minik Salihin beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Salih Sağlamın babası Mehmet Ali Sağlam, olayı incelemek üzere okula gelen müfettişlerden bilgi alamadıklarını belirterek, okul yönetiminin kendilerine demir kapıyı şiddetli rüzgar nedeni ile düştüğünü söylediklerini ifade etti. Demir kapıyı tutan kelepçelerden birinin yerinde olmadığına işaret eden acılı baba, Okul yönetimi kapının 2010 yılında takıldığını söyledi. Demir kapının daha önce de yıkıldığı söyleniyor. Rüzgarın şiddeti ile kapatılan kapı açık şekilde zincirlenebilirdi. Olayı gören küçük oğlum da şoke oldu. Çocuğumun biran önce sağlığına kavuşması için herkesten dua bekliyoruz. dedi.

Kaynak: EgitimNeredeCom

Son Dakika Eğitim 7 Yaşındaki Salih Okul Kapısının Kurbanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement