Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde 20'den fazla kurs açıldı - Son Dakika
Eğitim

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde 20'den fazla kurs açıldı

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi\'nde 20\'den fazla kurs açıldı

Bergama Belediyesi tarafından kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde birçok farklı kurs bulunuyor. Üniversiteye hazırlık kursundan müzik kurslarına, robotik kodlamadan satranca kadar birçok alanda eğitim veriliyor. Ocak ayından itibaren KPSS kursu da açılacak.

21.11.2023 11:59  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediyesi tarafından kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde yaklaşık 20 kursta binden fazla öğrenci eğitim alıyor. Üniversiteye hazırlık kursundan müzik kurslarına, robotik kodlamadan satranca, yogadan halk oyunlarına birçok kursun olduğu Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde Ocak ayından itibaren KPSS kursu da açılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kurslarda Bağlama, Çocuk Korosu, Türk Halk Müziği, Ud, Nota Solfej, Türk Sanat Müziği, Gitar, Keman, Piyano, Resim, Robotik Kodlama, Satranç, Yoga, İngilizce, Satranç, Halk Oyunları ve Üniversiteye Hazırlık kursu bulunuyor.

180 öğrencinin eğitim aldığı üniversite hazırlık kursunda her 15 günde bir ücretsiz deneme yapılıyor. Sadece Bergama'dan değil farklı ilçelerden de katılımın olduğu kurslar ve denemeler ücretsiz veriliyor. Geçen yıl 110 öğrencinin katıldığı kurslarda 87 öğrenci üniversiteli olmuştu. Sadece mezun öğrencilerin katılabildiği kurslarda başarı oranlarını artıran öğrenciler Bilgisayar Mühendisliği, Temel Mühendislik Bölümleri, Öğretmenlik ve Sağlık Bölümlerini tercih etmişti.

Başkan Koştu: "Bergama, sanat, kültür ve eğitimin merkezi"

Sanatın, kültürün ve eğitimin merkezi Bergama'nın her gün daha ileriye gittiğini belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; "Yaşam Boyu Eğitim Merkezimizin yıl boyunca hem çocuklarımız hem de yetişkinler için farklı kurslar açılıyor ve etkinlikler düzenliyor. 7'den 70'e hizmetin verildiği merkezimizde hobi, görsel sanatlar ve sahne sanatları, kişisel gelişim, üniversiteye hazırlık ve bunca hizmetin yanı sıra sergi, doğa yürüyüşleri, konferans gibi etkinlikler düzenleniyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik kariyer ve kişisel gelişimlerini sağlayan kurslarımızın yanında geleceğimiz gençlerimize yönelik açtığımız üniversite hazırlık kursu ile gelecekteki kariyerlerine hazırlıyor, destek oluyoruz. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'mizde başta hocalarımız olmak üzere tüm çalışanlarımıza, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde 20'den fazla kurs açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement