Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri TÜBİTAK Projeleriyle Destek Almaya Hak Kazandı - Son Dakika
Eğitim

Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri TÜBİTAK Projeleriyle Destek Almaya Hak Kazandı

Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri TÜBİTAK Projeleriyle Destek Almaya Hak Kazandı

Bitlis Eren Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar ile İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin danışman öğretim üyelerinin rehberliğinde hazırladıkları projeler, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Projeler arasında yapay zeka teknolojisi kullanılarak böbrek taşı tespiti ve Van Gölü suyunun betona etkisinin araştırılması yer alıyor.

11.10.2023 12:41  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar ile İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin danışman öğretim üyelerinin rehberliğinde hazırladıkları projeler destek almaya hak kazandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nın "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı"na sundukları, "yapay zeka teknolojisi kullanılarak böbrek taşı tespitinin gerçekleştirilmesi" ve "Van Gölü suyunun betona etkisinin araştırılması" projeleri kabul edildi.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, TÜBİTAK başarısından dolayı öğrencileri ve danışman öğretim üyelerini tebrik etti.

Öğrencilerinin ulusal bir platformda önemli başarıya imza atmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Elmastaş, Bitlis Eren Üniversitesi olarak bilimsel araştırmaların ve projelerin her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri TÜBİTAK Projeleriyle Destek Almaya Hak Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement