ESTÜ ve TCDD Arasında Sektörel Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Eğitim

ESTÜ ve TCDD Arasında Sektörel Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

ESTÜ ve TCDD Arasında Sektörel Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü arasında sektörel eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, ESTÜ'nün yerleşkesi nitelikli, modern mesleki eğitim vermek ve donanımlı mezunlar yetiştirmek amacıyla ortak kullanılmaya devam edecek.

20.10.2023 10:07  Güncelleme: 10:09

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü arasında sektörel eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan ve TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük'ün imzaladığı protokol kapsamında, Ulaştırma Meslek Yüksekokulu, Ulaştırma Bilimleri Enstitüsü ile Porsuk Meslek Yüksekokulunun bulunduğu yerleşkenin, nitelikli, modern mesleki eğitim vermek ve donanımlı mezunlar yetiştirmek amacıyla ortak kullanılmaya devam edeceği bildirildi.

Porsuk Meslek Yüksekokulu ile Ulaştırma Meslek Yüksekokulunda 3 bin 450 öğrenci ile 114 akademik ve idari personelin bulunduğu belirtilen açıklamada, bugüne kadar mezun olan 10 bin 707 öğrencinin, özellikle raylı sistemler alanında sektörel ve toplumsal gelişime katkı sağladığı ifade edildi.

Açıklamada, ESTÜ'nün ilgili yerleşkede TCDD'nin eğitim faaliyetlerine destek vereceği, mesleki ve lisansüstü eğitim programları, bilimsel, teknolojik AR-GE çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışına yönelik ortak proje iş birlikleri gibi faaliyetlerde kurumların birlikte hareket edeceği duyuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim ESTÜ ve TCDD Arasında Sektörel Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement