Pakistan'daki Türkiye Maarif Vakfı okullarında Cumhuriyet Bayramı kutlaması - Son Dakika
Eğitim

Pakistan'daki Türkiye Maarif Vakfı okullarında Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Pakistan\'daki Türkiye Maarif Vakfı okullarında Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Pakistan'daki Türkiye Maarif Vakfı'na bağlı okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılı kutlandı. Etkinlikte, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi, TMV Pakistan Direktörü, öğrenciler ve Pakistanlılar bir araya geldi.

28.10.2023 01:56  Güncelleme: 01:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan'daki Türkiye Maarif Vakfına (TMV) bağlı okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. kuruluş yılı kutlandı.

Pak-Türk Maarif Okullarının İslamabad'daki erkek kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, TMV Pakistan Direktörü Harun Küçükaladağlı, Pakistan'daki Türk kurum ve şirketlerinin temsilcileri, öğrenciler ve Pakistanlılar katıldı.

Etkinlik, Pak-Türk Maarif Okullarından bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim okuması ve iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Büyükelçi Paçacı, burada yaptığı açıklamada, 19. yüzyılın başlarında Osmanlı Devleti'nin birçok cephede savaştığını, büyük oranda Batılı ülkelerin işgal ettiği Anadolu'da Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Milli Mücadele'nin başlatıldığını söyledi.

Paçacı, uzun süren savaş ve mücadelelerden sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğuna işaret ederek, Cumhuriyet'in kolay elde edilmediğini dile getirdi.

Alt kıtadaki Müslümanların gerek Osmanlı Devleti'ne gerekse Türkiye'ye yardımlar gönderdiğini dile getiren Paçacı, Türkiye'nin ve Türk halkının bunları unutmadığını kaydetti.

Etkinlikte, Pakistanlı TMV öğrencileri Türkçe şiirler okudu ve Türk halk oyunları gösterisi düzenledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Pakistan'daki Türkiye Maarif Vakfı okullarında Cumhuriyet Bayramı kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement