4. Boğaziçi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

4. Boğaziçi Zirvesi

4. Boğaziçi Zirvesi

TÜGİAD Başkanı Yücelen: "Liderlik inançla başlar, kendine inanan ve etrafını inandıran kişi lider olur" "Liderlerden beklenen en önemli özelliklerden bir tanesi inanmak ve inandırmanın dışın...

21.11.2013 11:34

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, liderliğin inançla başladığını, kendine inanan ve etrafını inandıran kişinin lider olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde "Sürdürülebilir Küresel Rekabette Ortadoğu ve Kuzey Afrika" başlığıyla düzenlenen 4. Boğaziçi Zirvesi'nin ikinci gününde "Küresel Liderlikte Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın Jeostratejik Rolü; Genç Liderler" konulu yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda konuşan Yücelen, liderliğin inançla başladığını, kendine inanan ve etrafını inandıran kişinin lider olduğunu kaydetti.

Hiçbir kimsenin lider olarak doğmadığını belirten Yücelen, "Yaşadığı zorluklar, fırsatlar, fırsatları değerlendirebilme yeteneği, kendini geliştirmesi onu bir lider haline getiriyor. Fatih örneğinde, Atatürk örneğinde de hep bunu görüyoruz. Farklılaşabilenler lider haline geliyor" dedi.

Bunların zaman boyunca değişmediğini, ancak geçen yüzyılın başından sonuna doğru değişen tek şey olduğunu  aktaran Yücelen, bu değişime ilişkin,  "Liderlerden beklenen en önemli özelliklerden bir tanesi inanmak ve inandırmanın dışında doğallık" ifadelerini kullandı.

Liderin arkasından sürüklediği kitleleri sadece elindeki güç ile değil, kendisinden olmayanları da sürüklemesiyle lider olduğunu vurgulayan Yücelen, bunun için Ortadoğu'nun çok iyi bir kaynak oluşturabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Yücelen, petrol ihraç eden ülkeler de dahil olmak üzere herkesin dünyadaki çalkantılara cevabın en iyi girişimcilikle verilebileceğinin farkında olduğunu söyledi.

Girişimciliğin sadece İstanbul'dan değil taşradan yayılması fikri ile hareket ettiklerini kaydeden Yücelen, "Çözüm sürecimiz dahilinde Diyarbakır'da güzel bir program açıkladık" dedi.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Akdarı Toprak ise bundan sonra toplumun genel ihtiyaçlarını gözeten, onları dinleyen, ortak bir paydada buluşturabilen akıllı liderlerin başarılı olacağını söyledi.

Toplantıya Simit Sarayı'nın kurucusu Haluk Okutur, ÇEPAŞ AŞ Başkan Yardımcısı Ercan Kahraman, El Sharq Başyazarı Jabir Al Harami ve Semsis Dizayn Genel Müdürü İsmail Berber de konuşmacı olarak katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 4. Boğaziçi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement