Alfa, Turkcell'i Satın Almak İçin Teklif Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Alfa, Turkcell'i Satın Almak İçin Teklif Verdi

Alfa, Turkcell\'i Satın Almak İçin Teklif Verdi

Alfa Telecom Turkey, Çukurova yüzde 13,76 oranındaki Turkcell İletişim hisselerini satın almak için teklifte bulundu.

17.03.2015 09:29  Güncelleme: 10:04

Türkiye'nin en ünlü GSM operatörlerinden Turkcell'e ait hisselerin bir bölümünün satışı için düğmeye basıldı. Alfa Telecom Turkey Turkcell'e talip oldu.

SATIN ALMAK İÇİN TEKLİF YAPTI

Alfa Telecom Turkey , Çukurova Telecom Holdings'in, Çukurova Grubu şirketlerinden Çukurova Finance International'a ait olan ve Ziraat Bankası'na ipotekli yüzde 13,76 oranındaki Turkcell İletişim hisselerini satın almak için teklifte bulundu.

KAMU AYDINLATMA PLATFORMUNA BİLDİRİLDİ

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan özel durum açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Alfa Telecom Turkey Limited, bir British Virgin Islands şirketi olan Çukurova Telecom Holdings Limited'in, Çukurova Grubu şirketlerden Çukurova Finance International Limited'e (Çukurova) ait olan ve hukuki bir ipoteke binaen Ziraat Bankası AŞ (Ziraat) adına kayıtlı olan ve Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'deki yaklaşık yüzde 13,76 oranındaki dolaylı hisseye tekabül eden 51 adet B Grubu hissesinin tamamını hisse başına 54 milyon 902 bin dolar bedel mukabilinde satın almak üzere, Çukurova ve Ziraat'e ilgili hissedarlık sözleşmesi uyarınca teklifte bulunmuştur."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Alfa, Turkcell'i Satın Almak İçin Teklif Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement