Ambalaj Sektörü 22 Yıllık Birikimini Akademi'ye Taşıdı - Son Dakika
Ekonomi

Ambalaj Sektörü 22 Yıllık Birikimini Akademi'ye Taşıdı

Ambalaj Sektörü 22 Yıllık Birikimini Akademi\'ye Taşıdı

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), sektörün eğitim ihtiyaçlarının tek bir çatı altında toplanması amacıyla ASD Ambalaj Akademisi'ni kurdu ASD Yönetim Kurulu Başkanı Korkut: "ASD Ambalaj Akademisi, sektörde birçok şirketin ihtiyaç duyduğu bir alanda destek sağlayacak"

28.01.2014 14:00

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), geçen yıl yüzde 17 büyüyen sektörün eğitim ihtiyaçlarının tek bir çatı altında toplanması amacıyla ASD Ambalaj Akademisi'ni kurdu. 14 milyar dolarlık sektörü temsil eden ASD, Akademi'de birçok şirketin ihtiyacını karşılayacak teknik eğitimler sağlayacak.

ASD'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye ambalaj sektörünün mesleki bilgi ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla 22 yıldır eğitimler düzenleyen ASD, tüm eğitim faaliyetlerini ASD Ambalaj Akademisi çatısı altında topladı.

ASD Ambalaj Akademisi'nin Temel Plastik Malzemeler Eğitimi, Cam Ambalaj Eğitimi, Karton Ambalaj Eğitimi, Fleksibıl Ambalaj Eğitimi, Baskı Teknikleri Temel Eğitimi, Flekso Baskı Teknikleri Eğitimi, Ambalaj ve Gıda Güvenliği Eğitimi, Ambalaj Atıkları ve Çevre Mevzuatı, Ambalaj Tasarımı ve Fikri Mülkiyet Hakları, Ambalaj ve AB Mevzuatı Eğitimi, Ambalaj Sektöründe İyi Üretim Uygulamaları ve Hijyen Eğitimleri başlıklı eğitim vermesi hedefleniyor.

"Birçok şirketin ihtiyaç duyduğu bir alanda destek sağlayacak"

ASD Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Türkiye ambalaj sektörünün 2012 yılında üretim miktarı olarak 6,35 milyon ton ve ciro olarak 14 milyar dolara ulaştığını, bir önceki yıla göre değer olarak yüzde 17 oranında büyüme gösterdiğini ifade etti.

2013 sonuçları dikkate alındığında ambalaj sektörünün bu konumunu sürdürerek yine aynı büyüme trendini koruyacağını öngördüklerini aktaran Korkut, şunları kaydetti:

"Sektörümüz Avrasya'nın ambalaj merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Dünyada 191 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2013 yılının ilk 9 aylık dönemine baktığımızda, ihracatımız bir önceki yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 6, değer bazında yüzde 14 artış gösterdi. Sürdürülebilir büyümemiz ancak iyi yetişmiş, teknik bilgi ve beceriye sahip ve kendisini yaşam boyu geliştirmeye hazır nitelikli personellerimizle gerçekleşecektir. ASD olarak bugüne kadar verdiğimiz eğitimlerimizi tek çatı altında topladık. ASD Ambalaj Akademisi sektörde birçok şirketin ihtiyaç duyduğu bir alanda destek sağlayacak. 22 yıllık bilgi ve deneyimiyle en iyi eğitimi, sektörden gelen deneyimli profesyonellerin liderliğinde Türkiye ambalaj sektörümüzün hizmetine sunacağız."

"Başarılı ambalaj tasarımları burslarla desteklenecek"

Korkut, Türkiye'de ambalaj dalında eğitim veren ve akademik çalışma yapan üniversitelerle işbirliği geliştirmeyi, özellikle tasarım eğitimi alan öğrencilerin ambalaj tasarımı alanına da yönelmelerini ve sektöre katkı yapmalarını hedeflediklerini belirtti.

Korkut, "Derneğimiz ve Reed Tüyap tarafından organize edilen Avrasya Ambalaj İstanbul fuarı sponsorluğunda her yıl düzenlenen Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda ilk üçe giren proje sahipleri öğrenim hayatları boyunca ASD&TÜYAP Öğrenim Bursu ismiyle aylık burs alacaklar. Böylece son iki yıldır Dünya Ambalaj Örgütü'nün (WPO) düzenlediği tasarım yarışmasında ilk üçte yer alan Türkiye'nin bu başarısının devam ettirilmesine destek olunması amaçlanıyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ambalaj Sektörü 22 Yıllık Birikimini Akademi'ye Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement