Amerika'nın En Büyük Tüketici Elektroniği Fuarında Türkiye'yi Vestel Temsil Etti - Son Dakika
Ekonomi

Amerika'nın En Büyük Tüketici Elektroniği Fuarında Türkiye'yi Vestel Temsil Etti

Amerika\'nın En Büyük Tüketici Elektroniği Fuarında Türkiye\'yi Vestel Temsil Etti

Vestel, Tüketici Elektroniğindeki İddiasını, 7-10 Ocak 2008 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Amerika Kıtasının En Büyük Tüketici Elektroniği Fuarı Consumer Electronics Show'da (Ces) Dünyayla Buluşturdu.

10.01.2008 13:45

Vestel, tüketici elektroniğindeki iddiasını, 7-10 Ocak 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen Amerika kıtasının en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show'da (CES) dünyayla buluşturdu.

Vestel, Las Vegas kentinde düzenlenen fuara Türkiye'den katılan tek firma olarak öne çıktı.

Türkiye'de Türk mühendislerle AR-GE çalışmaları yürüten Vestel, Türkiye'nin tüketici elektroniği alanında geliştirdiği son teknolojileri temsil ederek, Las Vegas Convention Center'daki fuarın 1 no'lu salonunda yüksek çözünürlüklü LCD ve plazma TV'lerini, LCD monitörlerini, dizüstü bilgisayarlarını, interaktif otel TV'yi ve dijital tüketici ürünlerini sergiledi.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "CES, Amerika kıtasındaki en önemli tüketici elektroniği fuarı. Bu yılla birlikte 13 yıldır bu fuara katılıyoruz. Diğer fuarlardan farklı olarak CES'te Güney Amerika pazarı için de yeni iş bağlantıları kurma fırsatı elde ediyoruz" dedi.

Erdoğan, bugüne kadar daha çok Avrupa pazarına odaklanan Vestel'in 2007 itibariyle Arjantin'e de ihracata başladığını dile getirdi.

Televizyon ve dijital alıcı pazarında dünya elektronik devleri arasında güçlü bir konum edinen Vestel'in global gelişmeleri takip etmek amacıyla tüm önemli fuarlara katıldığını belirten Erdoğan, Vestel'in bu fuarda da önemli müşterileriyle görüşme ve yeni ürünlerini tanıtma fırsatı bulduğunu vurguladı.

Manisa'da gerçekleştirdiği üretiminin büyük kısmını dünya ülkelerine ihraç eden Vestel, elektronik eşyada dünyadaki toplam üretimin yüzde 6'sını, Avrupa'daki toplam üretimin ise yüzde 29'unu gerçekleştiriyor. Avrupa beyaz eşya üretiminin de yüzde 11'i Vestel tarafından Vestel City'de üretiliyor.

Manisa ve İzmir'de bulunan toplam 10 Vestel fabrikasından her gün ortalama 120 konteyner dolusu ürün 20 farklı gemiye yüklenerek başta Avrupa ülkeleri olmak üzere toplam 100'ün üzerinde ülkeye ihraç ediliyor.

1967 yılından beri ABD'de düzenlenen Consumer Electronics Show, elektronik sektöründe uluslararası faaliyet gösteren profesyonelleri buluşturan, dünyanın en büyük markalarının en yeni ürünlerini tanıtan bir platform olarak öne çıkıyor. Bu yıl 167 bin metrekare üzerinde 140 ülkeden 2700 firmanın temsil edildiği fuarda 140 bin ziyaretçi ağırlandı.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Amerika'nın En Büyük Tüketici Elektroniği Fuarında Türkiye'yi Vestel Temsil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement