Çalışma Bakanlığı'nda Görevden Almalar Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Çalışma Bakanlığı'nda Görevden Almalar Başladı

Çalışma Bakanlığı\'nda Görevden Almalar Başladı

Son zamanlarda emniyet ve Maliye'de dikkat çeken görevden almalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da eklendi.

02.04.2014 09:50  Güncelleme: 10:49

Seçimlerin ardından hükümet ilk operasyon sinyalini verdi. Gülen cematine yakın bir isim olarak gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, bugün görevinden alındı.

PASİF GÖREVE ÇEKİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, görevden alındı ve Başbakanlık Müşavirliğine atandı.
Yani müsteşar, pasif göreve çekildi.

TEPE YÖNETİCİLER DEĞİŞTİ

Müsteşarın pasif göreve çekilmesinin yanı sıra, SGK'nın iki üst düzey yöneticisinin de görev yerleri değiştirildi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, bakanlık müşavirliği görevine çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Pekten de, bakanlık müşaviri olarak tayin edildi.

Şubat ayında ise SGK Ankara İl Müdürü Ramazan Yıldız görevden alınmıştı.

Bununla birlikte, seçimden hemen önce BDDK ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nda da görevden almalar gerçekleştirilmişti.

ONAYI GÜL VERDİ

30 Mart tarihinden sonra Cumhurbaşkanlığı'na yeni atama kararnameleri gönderilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, bu kararnamelere onay verdi. Bu çerçevde Başbakanlık Müşavirliğine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar atandı. Bir başka deyişle müsteşar, kızak göreve çekildi.

1. YILINDA GÖREVDEN ALINDI

Emin Zararsız’ın 2011 Ağustos ayında Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçirilmesiyle boşalan SGK Başkanlığı koltuğuna Fatih Acar oturtulmuştu. Gülen Cemaati’ne yakın bir isim olarak gösterilen Fatih Acar’ın göreve başlamasıyla birlikte, Milli Görüş kökenli personele karşı bir tasfiye hareketi başlattığı iddia edilmişti. Acar, geçen yıl müsteşar olmuştu. Acar, müsteşarlığının birinci yılında görevinden alındı.

SGK'NIN İKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ GÖREVDEN ALINDI

Kritik kurumlardan biri olan SGK'nın iki üst düzey yöneticisi de görevden alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam da, bakanlık müşavirliği görevine çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Pekten de, bakanlık müşaviri olarak tayin edildi.

Seçimin ertesinde 1 Nisan 2014 tarihinde de, şu atamalar yapılmıştı:

-Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Harun Tuncer, Başbakanlık Başmüfettişliğine atandı.

-Gençlik ve spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanı İsmail Oral başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

-Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı'na Mehmet Haluk Uçkun getirildi.

-Mülkiye başmüfettişliklerine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanı Ahmet Tüzmen getirildi.

-Maliye Bakanlığı Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Şeref Çolak yeniden tayin edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çalışma Bakanlığı'nda Görevden Almalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • fenerbahçem: hey bre iş başı ALLAH güç kuvvet versin UZUN ADAM a RECEP TAYYİP ERDOĞAN sonun geldi gülen 13 23 Yanıtla
  • Şamil: Artık böylesine ilkel durumlar ve onları yaratan zihniyetlerin bertaraf edilme aşamaları demokrasinin bir refleksi olarak devreye girmeye başladı.İyiki bu paralel ayaklanma böylesine güçlü bir iktidar zamanında oldu.Eğer koalisyonlar zamanında böyle bir kalkışma olsa idi vay bu ülkemizin haline belkide mısıra suriyeye çevrilecekti cennet ülkemiz.Atalarımızın kemiklerini sızlatmış olacaktık.Allah milletimizi aklı selim duruşunu daim eylesin... 15 7 Yanıtla
  • Şamil: Bunlar görevden alma olarak anılmamalı.Görevden alma dendiğinde hiç bir dış odaktan emir almayan sadece amirinin emrine itaat eden memurun görevden alınması gibi bir haksız algı ortaya çıkar.Burada aslolan gerçek şudur.Devlet hiyerarşisi dışında güçlerden emir alan ve sözde devlet adınaymı gibi uygulayan yapı ile mücadele ve devlet adına görevden almalar vardır.Bu gün iktidarda CHP olsa idi yapmak zorunda olduğu şey bu idi.Yaparmıydı yapmazmıydı bilemem.Çünkü geçmişte bunların varlığını bilen bir çok parti başta AP olmak üzere hatta oy pazarlığı dahi yapıldığı buna göre o zamanki ismi ile camianın oy tercihleri tayin olunurdu.Demokrasilerde böyle bir şey yok.Yani birisi emredecek bütün onun müridleride kişisen tercihine bakılmaksızın oraya oy atacak.Eskiden doğuda aşiret nereye dese insanlar oraya oy atarlardı.Gidip aşireti memnun ettinmi oylar senindi. 6 11 Yanıtla

Advertisement