Avrupa ile Karşılaştırıldığında Türkiye'de Güneş Enerjisi Kullanım Oranı Nedir? - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa ile Karşılaştırıldığında Türkiye'de Güneş Enerjisi Kullanım Oranı Nedir?

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu, cari açığımızdaki en büyük problemin enerjiyi dışarıdan ödeyerek almamız olduğunu dile getirdi.

21.12.2014 19:17

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu, cari açığımızdaki en büyük problemin enerjiyi dışarıdan ödeyerek almamız olduğunu dile getirdi.

Özellikle doğal gaz tarafında yüksek meblağda harcamaların yaşandığını belirten Karasu, bu rakamların aşağı çekilmesi ülkemizin ekonomik açıdan daha iyi seviyelere gelmesi için yenilenebilir enerji kaynaklarının müteşebbislerini desteklemenin gerekli olduğunu ifade etti.

Avrupa'dan % 40 - % 50 oranında daha fazla güneş enerjisine sahip olduğumuzu ifade eden Karasu, güneş enerjisi üretimi alanında çalışma gösteren üretici kişi ve kurumları desteklememiz gerektiğini dile getirdi.

Almanya'nın 10 senelik çalışmaları sayesinde 42.000 megawattlık güneş enerjisi yatırımına sahip olduğunu bizim de bu hesapla Almanya'nın 10 sene kadar gerisinde bulunduğumuzu belirten Karasu, önümüzdeki 10 yıl içerisinde farklı enerji kaynaklarının da ortaya çıkacağına inandığını belirtti.

Avrupa ile Karşılaştırıldığında Türkiye\'de Güneş Enerjisi Kullanım Oranı Nedir?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Avrupa ile Karşılaştırıldığında Türkiye'de Güneş Enerjisi Kullanım Oranı Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement