Baka Genel Sekreteri Engin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Baka Genel Sekreteri Engin Açıklaması

Baka Genel Sekreteri Engin Açıklaması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın faaliyetlerinin sadece bölgede yapılacak bazı projelere hibe vermek olmadığını belirterek, "Hibelerden çok daha önemli görevleri arasında bölgenin yatırım ile iş"...

12.12.2012 14:37

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın faaliyetlerinin sadece bölgede yapılacak bazı projelere hibe vermek olmadığını belirterek, "Hibelerden çok daha önemli görevleri arasında bölgenin yatırım ile iş imkanlarının yurt içi ve yurt dışında ilgili kurumlarla işbirliği içinde tanıtılması yer alıyor" dedi.

Engin, Batı Akdeniz'de doğal taş sektörüne yönelik yerinde tespit çalışmaları kapsamında Bucak ilçesindeki Portsan Mermer ile Ensar Mermer'de firma yöneticileri ile toplantı yaptı.

Engin, toplantıda BAKA'nın Yatırım Destek Ofisleri (YDO) ile daima iş adamlarının, yatırım ve yatırımcının yanında olduğunu, sorunların çözümünde önemli ortak olarak çalışmasını sürdüreceğini söyledi.

Yatırımcılara doğrudan destek vermek amacıyla kurulan BAKA'nın istihdam ile kalkınmaya katkı sağlayan yatırım ve yatırımcılara sorunlarının çözümü için engelleri aşmalarında her zaman destek olacağını belirten Engin, "BAKA'nın faaliyetleri, sadece bölgede yapılacak bazı projelere hibe vermek değil. Projelere başka kurumlar da çeşitli maddi desteklerde bulunuyor. Hibelerden çok daha önemli görevleri arasında bölgenin yatırım ile iş imkanlarının yurt içi ve yurt dışında ilgili kurumlarla işbirliği içinde tanıtılması yer alıyor" diye konuştu.

YDO uzmanlarının yatırımcılara teknik destek sağladığını ve yatırımcıların karşılaştıkları bürokratik engellerin çözümü için çalışmalar yaptıklarını anlatan Engin, "Yatırımcı kurumlar arasında işbirliğini artırmaya odaklı çalışma yöntemi" izlediklerini bildirdi.

Engin, BAKA'nın görevleri arasında "Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapmak, yaptırmak ve desteklemek" gibi faaliyetlerin olduğunu da kaydetti.

- Libya'ya mermer ihracatı-

Portsan Mermer ve Mercan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cadıl ise BAKA'nın bölgede sürdürülebilir kalkınma için gerçekleştirdiği çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Son 6 yıldır Burdur'da kurumlar vergisinde birinci olduklarını, iş yerlerinde 5 yıllık planlama yaptıklarını ve 650 kişinin istihdam edildiğini anlatan Cadıl, "Bucak'taki Mercan Mermer'in 9 yeni istihdam oluşturan 'Yarı Otomasyondan Tam Otomasyona' projesine verdiği destek için BAKA'ya teşekkür ediyorum. Yatırımı katlayıp ülkenin ekonomisine verimli olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Ensar Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Emin Gökmen de 100 kişiyi istihdam eden firmanın, aralarında Libya'nın da bulunduğu 12 ülkeye ihracat yaptığını anlattı. Firmanın diğer rakiplerinden farklı olarak yeni bir mermer ürettiğini ve rakiplerine göre yurt içi pazarında da daha çok söz sahibi olduğunu belirten Gökmen, BAKA'nın yatırım ve yatırımcının bürokratik engelleri aşmadaki desteğinin çok önemli olduğunu bildirdi.

Muhabir: Gökmen Yüce/ Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Baka Genel Sekreteri Engin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement