Bakanlık Acaristanbul Kararına İtiraz Etti - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlık Acaristanbul Kararına İtiraz Etti

Bakanlık Acaristanbul Kararına İtiraz Etti

Acaristanbul Projesi ile İlgili 2003 Yılında Alınan Ön İzni Çevre ve Orman Bakanlığı'nın İptal Etmesine Karşın, Acar İnşaat A.ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar'ın Başvurusu Kabul Edilmişti.

28.07.2007 03:01

Acaristanbul Projesi ile ilgili 2003 yılında alınan ön izni Çevre ve Orman Bakanlığı’nın iptal etmesine karşın, Acar İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar’ın başvurusu üzerine Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Bakan Osman Pepe, son karar ile ilgili gerekli itirazı yaptıklarını, Danıştay ve mahkeme kararları arasında çelişki bulunduğunu söyledi.

Seçim bölgesi Kocaeli’de, AKP’nin il ve ilçe teşkilatlarına teşekkür ziyareti turuna çıkan Pepe, "Bu kesin bir karar değil" diyerek şunları söyledi: "Bu kararın kendi içinde bir takım çelişkiler olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımız hem kararı veren 4. İdare Mahkemesi’ne bu kararın içindeki çelişkilerin izahı ile açıklama istediler. Hem de üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi’ne arkadaşlarımız Bakanlık, Genel Müdürlük olarak itirazda bulunduk. İşin enteresan tarafı, burada Danıştay kararıyla da mahkeme kararının çeliştiğini görüyoruz. Bu nihai bir karar değil. Yürütmeyi durdurma kararıdır. Ben Ankara’dan konunun uzmanı arkadaşlarla görüştüm. Bu üst mahkemelere yapmış olduğumuz itirazların neticesini bekliyoruz. Şu aşamada söyleceklerim bu kadar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bakanlık Acaristanbul Kararına İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement