Bankacılıkta 'Oyak Bank' İsmi 7 Temmuz'da Bitiyor - Son Dakika
Ekonomi

Bankacılıkta 'Oyak Bank' İsmi 7 Temmuz'da Bitiyor

Bankacılıkta \'Oyak Bank\' İsmi 7 Temmuz\'da Bitiyor

Oyak Bank'ı Satın Alarak Türkiye Pazarına Giren Hollanda Kökenli Uluslararası Bankacılık Zinciri Ing Bank, 7 Temmuz 2008 Tarihinden İtibaren Resmi İsim Değişikliğini Tamamlayacak ve 1996'da Bankacılıkta Başlayan Oyak Bank Dönemi Resmen Son Bulmuş Olacak.

09.06.2008 01:34

Oyak Bank’ı satın alarak Türkiye pazarına giren Hollanda kökenli uluslararası bankacılık zinciri ING Bank, 7 Temmuz 2008 tarihinden itibaren resmi isim değişikliğini tamamlayacak ve 1996’da bankacılıkta başlayan Oyak Bank dönemi resmen son bulmuş olacak.

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Hakan Eminsoy, "Normalde Oyak Grubu ile varılan anlaşmaya göre Oyak Bank ismini 1 yıl süreyle kullanma hakkımız bulunuyor ve bu süre 2008 sonunda bitecekti. Ancak biz bu süreyi öne çektik ve 7 Temmuz’da hem tüm banka şubelerinde tabela değişimi yapılacak hem de resmi isim değişimi gerçekleştirilmiş olacak" açıklamasını yaptı. Oyak Bank’tan ING Bank’a değişim sürecini anlatan Genel Müdür Eminsoy, TSK personelinin maaş ihalesinde bankalar arasında oluşan rekabet ve bankanın geleceğe yönelik hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulunurken,"ING olarak önümüzde artık yeni ve daha büyük bir sayfa açılıyor ve Oyak Bank döneminde yarattığımız bilgi, deneyim ve müşteri ilişkisi kültürünü şimdi ING’nin uluslararası deneyimi ve yüksek sermaye gücünün verdiği yeni imkanlarla birleştireceğimiz bir döneme giriyoruz"dedi. İsim değişikliğinin birinci öncelikli konu olduğunu belirten Genel Müdür Eminsoy şunları söyledi: "Bu tür bir değişim oldukça önemli bir operasyon faaliyeti içeriyor. Milyonlarla ifade edilen müşteriler, kredi kartları banka kartları ve diğer kırtasiyeler var. Bunun organize edilip hemen çalışmaya başlanması ve sürecin hemen hızlandırılması gerekiyordu. 7 Temmuz itibariyle bir tarih belirledik ve dönüşümü bu tarih itibariyle önemli ölçüde tamamlamayı planlıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bankacılıkta 'Oyak Bank' İsmi 7 Temmuz'da Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement