Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan Memur Zammına Tepki - Son Dakika
Ekonomi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan Memur Zammına Tepki

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu\'ndan Memur Zammına Tepki

2012 yılında memur ücretlerine yapılması planlanan yüzde 3+3"lük artışa, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan tepki geldi Birleşik Kamu İş Konfederasyonu kamu çalışanlarına yapılması planlanan yüzde 3+3"lük artışı yeterli bulmadı ve yapılan ÖTV zamlarını da eleştirdi.

18.10.2011 11:14

2012 yılında memur ücretlerine yapılması planlanan yüzde 3+3"lük artışa, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan tepki geldi Birleşik Kamu İş Konfederasyonu kamu çalışanlarına yapılması planlanan yüzde 3+3"lük artışı yeterli bulmadı ve yapılan ÖTV zamlarını da eleştirdi.

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük'ün yaptığı yazılı açıklamada iktidarın iğneden ipliğe her şeye zam yaptığını belirterek yapılacak zammın kamu çalışanlarını hayrete düşürdüğünü bildirdi.

Kütük, son 10 yılda kamu kurumlarının özelleştirmelerle elden çıkarıldığını ve taşıma suyla artık dönen değirmenin son aşamaya geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Siyasetteki müthiş başarı öykülerini muhteşem ekonomi politikaları ile de destekleyen siyasi iktidar; dönmeyen çarkların, artık işlemeyen makinelerin, bacası tütmeyen fabrikaların, açlığın, işsizliğin ve yolsuzluğun faturasını yine halka kesmiş; sadaka ekonomisi ile taçlandırdığı lâle devrinin de sonuna gelmiştir."

Açıklamada Kütük, 2012 yılında memur maaş artış oranının halkı açlığa ve yoksulluğa sevk ettiğine vurgu yaparak, ÖTV zamlarının ekonomik olarak çöküntü yarattığına işaret etti. Kütük, zamların halkın alım gücüne yansımasıyla ilgili olarak, ""sigara içmeyin olur biter' diyen bir Başbakanın, "bunlar zam değil güncelleme' diyen bir Maliye Bakanının, "bunlar zam değil tasarruf' diyen bir Sağlık Bakanının idrak etmesi elbette beklenemez" dedi.

-"ÖTV ZAMMI KAMU EMEKÇİLERİNE YANSIMAYACAK"-

Hasan Kütük, siyasi iktidarın ekonomi politikasını eleştirerek, "zamlardan etkilenmemek için evde doğalgaz, su ve elektrik kullanmamasını, vergi ve harç ödenmesini gerektirecek hiçbir işlem yapılmamasını, kesinlikle hastalanmamayı, ulaşım zammından etkilenmemek için ise, işe ve okula mümkün olduğunca gidilmemesini önermektedir" dedi.

Kütük tarafından yapılan açıklamada, yapılan ve bundan sonra yapılacak olan zamların istihdama ve kamu emekçilerine yansımayacağı bildirildi. Kütük, iç borç stokunun artışına yönelik ise Cumhuriyet Döneminin en büyük borçlanmasına ulaşıldığını sözlerine ekledi.

-"YÜZDE 3+3'LÜK ARTIŞ, KAMU EMEKÇİSİNİN YOK OLUŞUNUN FERMANI"-

Kütük, kamu çalışanlarının ekonomik ve politik yetersizliklerinin bedelini ödemeyeceklerini dile getirerek, "Kendilerine reva görülen yüzde 3+3'lük artış, kamu emekçisinin yok oluşunun fermanıdır. Bu fermanın altına alın terinin gücünü ve emeğinin onurunu bilen bir tek kamu emekçisinin imza atması da beklenemez" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan Memur Zammına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement