"Borç Erteleme Bir Af Değil" - Son Dakika
Ekonomi

"Borç Erteleme Bir Af Değil"

"Borç Erteleme Bir Af Değil"

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçilerin borçlarının ertelenmesine ilişkin konuştu.

18.12.2012 13:03  Güncelleme: 13:21

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, zarara uğrayan çiftçilerin borçlarının ertelenmesine ilişkin

"Borç erteleme bir af değil. Borcu ertelenen ortaklar kredi limitleri dolu olduğu için gelecek yıl kredi kullanamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kutlu, yazılı açıklamasında, hükümetin kuraklık başta olmak üzere tabii afetlerden en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerin Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankası'na olan kredi borçlarını, yüzde 5 faizle ve bir yıl süreyle ertelediğini hatırlattı.

Bu kapsamda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ortağı 30 bin 499 çiftçinin 303 milyon liralık borcunun bir yıl süreyle ertelendiğini kaydeden Kutlu, "borç ertelemenin bir af olmadığına ve borcu ertelenen ortakların kredi limitleri dolu olduğu için gelecek yıl kredi kullanamayacaklarına" dikkati çekti.

Kutlu, şunları kaydetti:

"Biz ortaklarımızın zarar görmemesi, tefecinin eline düşmemesi için çok önemli bir adım attık. Ortaklarımıza borçlarının yüzde 60'ını ödedikleri taktirde yeniden kredi kullandıracağımızı açıkladık. Çok sayıda ortağımız bu kampanyadan yararlandı. Borç erteleme kararnamesi 81 ili kapsıyor. 53 ildeki 30 bin 499 Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ortağının borç ertelemesi yapıldı. 2 bin 649 ortak ile Afyonkarahisar ilk sırayı aldı. 2 bin 395 ile Kastamonu, 2 bin 248 ile Konya, bin 807 ortak ile Ankara izledi. Borç tutarında 32 milyon lirayla Ankara ilk sırada."

28 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren 81 ilde sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçları 28 Ağustos 2012 itibarıyla 1 yıl süreyle ertelenmişti.

Muhabir: Seval Ocak Adıyaman

Yayıncı: Fazilet Özer - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Borç Erteleme Bir Af Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement