Çağlayan: Türkiye 5 Yıl Önce Bıyıksız Kedi Gibiydi - Son Dakika
Ekonomi

Çağlayan: Türkiye 5 Yıl Önce Bıyıksız Kedi Gibiydi

Çağlayan: Türkiye 5 Yıl Önce Bıyıksız Kedi Gibiydi

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun Üyeleriyle Buluşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, Profilo Telra'nın Yaşadığı Sıkıntı Konusunda Devreye Girmesinin Yanlış Anlaşıldığını Söyledi

30.12.2007 03:55

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’nun (TUSKON) üyeleriyle İstanbul’da buluşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Profilo Telra’nın yaşadığı sıkıntı konusunda devreye girmesinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Çağlayan, "Bizim bu konuda yaptığımız çalışma Profilo’yu kurtarmaya yönelik değil. Böyle bir çalışma yapamayız. Bu noktada yapacaklarımız sektörü ilgilendiren çalışmalar olacak" dedi.

SANAYİ PROFİLİ ÇIKARIYORUZ: Mevcut teşvik politikasında yolun sonuna gelindiğini söyleyen Çağlayan, Türkiye’nin yeni bir teşvik politikasına ihtiyacı olduğunu kaydetti. 5 yıl önce 37 milyon dolara müşteri bulamayan Oyakbank’ın bugün 2.6 milyar dolara satıldığını hatırlatan Çağlayan, "Türkiye, 5 yılda yaptığı performansı ile tüm şirketlerin ve Türkiye’nin piyasa değerini artırmıştır" diye konuştu. Zafer Çağlayan, bakanlık olarak önümüzdeki ay 81 ile ait yaptıkları sanayi profili araştırmasını açıklayacaklarını, daha sonra Bakanlığın yeni strateji yol haritasını kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Sanayi politikası ve sanayi envanteri çalışmalarına da değinen Çağlayan, "Kedilerin önemli anteni bıyıklarıdır. Türkiye 5 sene önce bıyıkları olmayan, yönünü kaybetmiş bir kediye benziyordu. Ancak artık pusulasını, nereye gideceğini belirleyecek bir yapı yapacağız" dedi. Öncelikle sanayi envanteri oluşturacaklarını söyleyen Çağlayan, bunun üzerine sanayileşme stratejisinin hazırlanacağını, bunun 3Y dedikleri yüksek katma değer, yüksek teknoloji ve yüksek rekabet gücüne sahip sektörlerin belirlenmesine dayandığını anlattı.

MESLEK LİSELERİ ÇOK ÖNEMLİ: Türkiye’de işsizlik olduğuna inanmadığını söyleyen Çağlayan, "Türkiye’de 10 bin tane şirket milyonlarca çalışan arıyorsa burada işsizlik yoktur" dedi. Çağyalan, "İstihdam konusunda arz ve talepler çakışmıyor. Bu konuda da yeni politikalara ihtiyaç var. Meslek liselerinin önemi bir kez daha karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Çağlayan: Türkiye 5 Yıl Önce Bıyıksız Kedi Gibiydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement