Çay'da Temeli Atılan Emaye Fabrikası 200 Kişiye İş İmkanı Sağlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Çay'da Temeli Atılan Emaye Fabrikası 200 Kişiye İş İmkanı Sağlayacak

Çay\'da Temeli Atılan Emaye Fabrikası 200 Kişiye İş İmkanı Sağlayacak

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ne Simay Emaye A.Ş.fabrikanın ilçede yaşanan işsizlik sorununun çözümüne önemli oranda katkı sağlaması bekleniyor.

02.05.2013 17:49

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ne Simay Emaye A.Ş. tarafından yaptırılacak ve 6 milyon TL'ye mal olacak fabrikanın temeli ilçe protokol üyelerinin katılımı ile atılırken,

fabrikanın ilçede yaşanan işsizlik sorununun çözümüne önemli oranda katkı sağlaması bekleniyor.

Simay Emaye A.Ş. tarafından Çay-Ankara karayolu üzerinde bulunan Çay Organize Sanayi Bölgesi'nde Belediyenin yer tahsis etmesiyle 6 milyon TL'lik dev emaye fabrikasının temeli atıldı. Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Simay Emaye Fabrikası'nın Müdürü Ertuğrul Tabak, Çay ve Bolvadin ilçelerindeki iki emaye tesisinin Çay Organize Sanayi Bölgesi'ndeki temeli atılan fabrika ile birleştirilmiş olacağını söyledi. Tesislerde üretilen emayelerin yüzde 80'ninin yurt dışına ihraç edildiğini hatırlatan Tabak, "Kalkınma Bakanlığı'ndan onaylanan ve yatırım teşvik belgesine sahip fabrikamızda 200 işçi çalışacaktır. Fabrikamızda emaye üretiminden başlayıp paketlemeye kadar tüm işlemler yeni kuracağımız fabrikada yürütülecektir. Fabrika kurulması için vermiş olduğu destek için Çay Belediye Başkanı Ali Yakut'a teşekkür eden fabrika sahibi Ertuğrul Tabak yeni fabrikamız bölgemize hayırlı olsun" dedi.

Törende konuşan Çay Belediye Başkanı Ali Yakut ise, ilçeye gelecek yatırımlar ile 2013 yılının Çay ekonomisi için dönüm noktası olacağını vurgulayarak, 2013 yılı içerisinde ilçeye 4 yeni fabrikanın daha kurulmasının planlandığı müjdesini verdi.

Öte yandan, 7 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 30 bin metrekare alan kurulacak fabrikanın, bitirildiği zaman 200 kişiye istidam kapısı olacağı bildirildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Çay'da Temeli Atılan Emaye Fabrikası 200 Kişiye İş İmkanı Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement