Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu: Hesabı sorulacak - Son Dakika
Ekonomi

Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu: Hesabı sorulacak

ABD'li Motorola'nın 1,8 milyar dolar dolandırıldıkları gerekçesiyle haklarında hukuki girişim başlattığı Hakan Uzan ve Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili konuşan Cem Uzan, "Ailemize karşı yapılmış onlarca milyar doları aşan hırsızlıkların hesabı teker teker şahıslardan ve kurumlardan sorulacak" dedi.

30.01.2021 16:47  Güncelleme: 17:25

Uzan ailesi, kendileri hakkında 1,8 milyar dolar dolandırıldıkları gerekçesiyle dava açan Amerikalı telekomünikasyon devi Motorola'ya karşı dava açtıklarını duyurdu.

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Cem Uzan, "Bu Motorola Davası Uzan ailesinin uğradığı haksızlıkların tazminatı yolunda başlatılan ilk adımdır. Bu bir başlangıçtır. Yakın zamanda birçok yeni davayı başlatmak üzere son hazırlıklar tamamlanmaktadır. Bugüne dek ailemize karşı yapılmış onlarca milyar doları aşan hırsızlıkların hesabı teker teker şahıslardan ve kurumlardan sorulacaktır" ifadelerini kullandı.

Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu

NE OLMUŞTU?

Motorola, 1990'lı yıllarda Uzan ailesine ait Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri'nin altyapı yatırımları için gerekli ekipman ve saha hizmetleri için 1,8 milyar dolara varan satış kredisi sağlamıştı. 2001 yılında Telsim'in temerrüde düşmesi üzerine Motorola, New York'ta Uzan ailesi üyelerine karşı Finansman Anlaşmalarına dayanan şahsi tazminat davası başlatmış ve Temmuz 2003'te ayni mahkemeden şahıslar aleyhine karar aldırdı.

Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu: Hesabı sorulacak

Son Dakika Ekonomi Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu: Hesabı sorulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Keşke: Cem Uzan gibi köklü ve aileden gelen varlıklı iyi yetişmiş ve bu güne kadar Türkiyede sayısız yatırım ve istihdam sağlamış biri bir şekilde adı kirletilerek Türkiyeden gitmek zorunda kalmış oysaki Cem Uzan o günlerde başbakan olsaydı elbette parasına para gücüne güç katacaktı ancak siyasetin bukadar kirlenmeyeceğini aşırı kutuplaşmaların olmamış olacağına eminim ekonomi desen keza çok daha iyi durumlarda olacaktı umarım halk doğruyu yanlışı bulur önümüzde toparlanması gereken ekonomik ve siyasi sorunlar var 23 24 Yanıtla
  • tosun: hadi oradan , hadi oradan . sana sorulacak çok hesap var . 14 25 Yanıtla
  • Zor gelir: Bunun devri kapandı. Gelirse kalan günlerini cezaevinde geçrecek Ilıcakla birlikte 22 12 Yanıtla
  • michel: kesinlikle ve türkiye'ye döneceğiniz günü sabırsızlıkla bekliyorum. 13 17 Yanıtla

Advertisement