Darüşşafaka'ya 1 Milyon Lira Aktardı 'Gözlemevi'yle Hayaller Gerçek Olacak - Son Dakika
Ekonomi

Darüşşafaka'ya 1 Milyon Lira Aktardı 'Gözlemevi'yle Hayaller Gerçek Olacak

Darüşşafaka\'ya 1 Milyon Lira Aktardı \'Gözlemevi\'yle Hayaller Gerçek Olacak

P&g Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile Başlattıkları "Hayalden Gerçeğe" Projesinde Öğrencilerle Kültür -Sanat, Spor ve Bilim Dallarında Projeler Gerçekleştireceklerini Belirterek, "Geleceğin Liderlerine Proje Geliştirme Konusunda Özel Eğitimler Vererek, Oluşturdukları Projeleri Hayata Geçirmek İçin Gereken Kaynağı Sunacağız" Dedi.

04.11.2009 03:07  Güncelleme: 10:43

P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Karpat, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ile başlattıkları “Hayalden Gerçeğe” projesinde öğrencilerle kültür-sanat, spor ve bilim dallarında projeler gerçekleştireceklerini belirterek, “Geleceğin liderlerine proje geliştirme konusunda özel eğitimler vererek, oluşturdukları projeleri hayata geçirmek için gereken kaynağı sunacağız” dedi. Kendisi de Darüşşafaka mezunu olan Saffet Karpat projeye iki yıl için 1 milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını vurguladı.

Liderlik yolu kesişti

Saffet Karpat, projede P&G çalışanlarının gönüllü çalışacağını da belirterek, şunları dile getirdi: “Bu öğrencilere sadece maddi olarak değil onlara ağabey, abla olarak da yardım edeceğiz. Beraber karar verdiğimiz projeleri gerçekleştireceğiz. İnanıyorum çok yenilikçi projeler çıkacak. Hayallerin gerçeğe dönüşmesi için en önemli konu, hayallerin desteklenmesi. P&G’nin liderlik deneyimlerini ‘Hayalden Gerçeğe’ projesi ile öğrencilere aktaracağız. Topluma birçok alanda önemli liderler kazandıran Darüşşafaka ile yolumuz bu noktada kesişti.”

2012’de 300 milyon çocuk

Karpat, projeyi şöyle anlattı: “Hayalden Gerçeğe, P&G’nin global yardım platformu olan ‘Yaşa, Öğren ve Başar’ın Türkiye’deki ana projesi olacak. Dünya çapında yılda 75 milyon çocuğa ulaşan bu çatı altındaki projeler, 2012’ye kadar 300 milyon çocuğa ulaşacak. Yeni projenin ilk meyvesi Darüşşafaka tesislerinde kurulacak gözlemevi olacak. ”

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım ise, ilk projeinin Türkiye’nin astronomi alanındaki öncü isimleriyle derin bağları olan Darüşşafaka’da kurulacak bir gözlemevi olmasının özel anlam taşıdığını belirterek, şöyle konuştu: “Darüşşafaka’nın kurucularından Vidinli Hüseyin Tevfik Paşa, Gazi Ahmet Muhtar Paşa mezunlarımızdan Ahmet Fahri Bey, Darüşşafaka’da okutulmak üzere kitap yazan Mustafa Saffet Paşa, Darüşşafaka mezunu ve öğretmeni Salih Zeki ve Kandilli rasathanesinin kurucusu, Darüşşafaka öğretmeni ve Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Fatin Gökmen’in ardından bugün çocuklarımızın da ilk gerçekleştirecekleri projenin, bir gözlemevi olması bizleri çok heyecanlandırıyor.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Darüşşafaka'ya 1 Milyon Lira Aktardı 'Gözlemevi'yle Hayaller Gerçek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement