Devlet Zarara Uğradı, 4.5G İhalesi İptal Edilebilir - Son Dakika
Ekonomi

Devlet Zarara Uğradı, 4.5G İhalesi İptal Edilebilir

Kamuyounda 4,5G olarak tabir edilen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi, yeterli rekabet ortamının oluşmadığı ve devletin maddi kayba uğradığı gerekçesiyle iptal edilebilir.

04.09.2015 09:30  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) şartnameyi sadece mevcut 3 operatörün gireceği şekilde hazırlaması ve ihalede rekabet edilmemesinin devletin çok önemli maddi kaybına neden olduğu belirtiliyor. İşte bu gerekçelerle ihalenin yürütmesinin durdurulması için harekete geçildi.

9 MİLYAR TL KAYBEDİLDİ

3 firma 13 yıllık tahsis karşılığında 3.96 milyar (yaklaşık 13 milyar) ödeyecek. İhalede birçok pakette 'rekabet' olmadı. Bu nedenle belirlenen bedel üzerinden Turkcell, Avea ve Vodafone paketleri aldı. Yarışın olduğu paketler baz alındığında yapılan hesaplamaya göre tüm paketlerde rekabet olsaydı devletin kasasına en az 9 milyar TL daha girecekti.

'REKABET OLUŞMADI' KRİTERİ

İdare mahkemesine yapılacak başvuruda, BTK'nın belirlediği şartnamenin rekabete açık olmadığına vurgu yapılacak. Özellikle 3 operatörün korunduğu hatta 1 firmanın lehine şartlar olduğuna dikkat çekilecek. 3 firma dışında da başka şirketlerin girmesi halinde 20 milyar TL daha devletin kazancı olacaktı. Bu gerekçeleri dikkate alan idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verebileceğine dikkat çekiliyor.

"AÇIKLAMA YAPMA" UYARISI

İhale sırasında komisyon Başkanı Deniz Yanık, B1 paketinin ihalesinde "Avea'dan başka teklif veren bulunmamaktadır" demesi üzerine Turkcell temsilcisi söz alarak "Başkan şartname gereği teklif vermemiz mümkün olmadığı için teklif veremedik" dedi. Başkan, Turkcell temsilcisini "Katılımcıların şartnamede açık olan hususlarda açıklama yapmamalarını istiyorum" diye uyardı.

26 Ağustos'ta gerçekleştirilen ve devletin kasasına yaklaşık 4 milyar Euro'nun girdiği ihalede başkanlığı Deniz Yanık (ortada) yapmıştı.

Devlet Zarara Uğradı, 4.5G İhalesi İptal Edilebilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Devlet Zarara Uğradı, 4.5G İhalesi İptal Edilebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 111 35 Yanıtla
    hadi sende: neden vatanını bayrağını dinini seven başka partiye oy veremezmi. işte sizin bu dayatmanız yüzünden AKP ye oy yokkkkkkkkkkkkk........... 15 11 ayakkabı kutusu: Biz zaten uyandık merak etme. 5 0 kurt: aynen katılıyorum,,SURİYE, IRAK ,LİBYA GİBİ OLURSAK NE OLUR ACABA..!! 1 1 heee: jesus senin gibi ermeniler olmasa bu ülke cennet de. işte binlerce yıldır karıştırmaktan bıkmadınız bu toprakları ama binlerce yıl daha geçse size büyük ermenistan YOK. gidin başka yerde oynayın soysuzlar 0 0
  • MURAT: YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞLERDİR 16 29 Yanıtla
  • Bre Cahil: Ne çabuk unuttun Kurtuluş savaşının bu eli öpülesi çarşaflı türbanlı ların cepheye yiyecek mermi tasımasıyla kazanıldığını. Yoksa sen gavurmusun? 6 6 Yanıtla
  • can: Millet kan ağlıyor dolar aldi başını giti bunlar nicin acaba Akp kendine sordunmu acaba 8 2 Yanıtla
    Sordu: Sonrdu tabi bunlar HDP yi desteklediğiniz için. AKP gitsinde diyordunuz size eski kriz günleri mübah. İMF nin hepinizi becerdiği günler mübah 2 13
  • poyraz: yinemi kandirildiniz. 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement