Devlete Saygımız Sonsuz Kentbank Adını İsiyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Devlete Saygımız Sonsuz Kentbank Adını İsiyoruz

Devlete Saygımız Sonsuz Kentbank Adını İsiyoruz

Süzer Grubu, BDDK'dan İzin Çıkarsa Kentbank Tabelasını Yeniden Asmak İstiyor. Süzer Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, Geçen Yıl Borçlarını Ödediklerini ve Banka İzni İçin Başvurduklarını Hatırlatarak, "Finans, Süzer Grubu'nun Amiral Gemisiydi. Çıkacak Karara Göre Yeniden Amiral Gemisi Yapmak İstiyoruz. Israrcı Değiliz, Devlete Saygılıyız" Dedi.

07.02.2008 01:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süzer Grubu, BDDK’dan izin çıkarsa Kentbank tabelasını yeniden asmak istiyor. Süzer Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, geçen yıl borçlarını ödediklerini ve banka izni için başvurduklarını hatırlatarak, "Finans, Süzer Grubu’nun amiral gemisiydi. Çıkacak karara göre yeniden amiral gemisi yapmak istiyoruz. Israrcı değiliz, devlete saygılıyız" dedi.

SÜZER Grubu, 2001 krizinde el konulan 22 banka arasında yer alan Kentbank’ın tabelasını asmak için Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu’nun (BDDK) iznini bekliyor. Geçen yıl 160 milyon YTL’lik borcunu ödeyen ve mevduat bankacılığı izni için başvuran grup, finansı tekrar amiral gemisi yapmayı hedefliyor. Grubun, finans dışında büyüme planı yaptığı sektörler arasında ise gıda, gayrimenkul geliştirme ve turizm var. Ritz Carlton Oteli’nin de sahibi olan Süzer Grubu, büyükşehirlerde Ritz’lerin sayısını artırmayı planlarken, 2009 yılından itibaren de içinde otel bulunan alışveriş merkezi, residencedan oluşan kompleksler yapacak.

BORÇLARIMIZI ÖDEDİK: Süzer Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, geçen yıl TMSF ile anlaşma imzalayarak 160 milyon dolarlık borçlarını ödediklerini hatırlatarak, "Şu anda Süzer Grubu’nun beş kuruş borcu yok. Bundan sonra iadei itibar için de Kentbank tabelasını asmak istiyoruz. Geçen yıl banka izni için başvurduk, bekliyoruz. Finans, Süzer Grubu’nun amiral gemisiydi. Çıkacak karara göre yeniden amiral gemisi yapmak istiyoruz" dedi.

KENTBANK TABELASI: Süzer, Kentbank’ın isim hakkını almak istediklerine de değinerek, "Başvuruda bulunduk, karşı taraftan haber bekliyoruz ama çok da sorun yapmıyoruz" açıklamasını yaptı. Süzer, 22 bankaya el konulduğunu ancak sadece iki bankanın Danıştay’daki davayı kazandığını ve bunlardan birinin Kentbank, diğerinin de Demirbank olduğunu vurguladı. Süzer, "Bir banka ortadan kaldırılabileceği gibi yeniden doğabilir de. Çok ısrarcı değiliz ama devlete saygılı bir şekilde bu işi halletmek istiyoruz. Hukuki anlamda iade-i itibar elde ettik ama tabelayı asmadan pratikte bunu gösteremiyoruz" diye konuştu.

REEL SEKTÖRÜN KEYFİNE VARDIK: 30 yaşındaki Serhan Süzer, kendisinin de Kanada’da finans ve muhasebe okuduğunu ancak askerliğinin son gününde bankaya el konulduğunu anlatarak, "Grup olarak reel sektörde de iş yapmanın keyfine vardık. Ben şahsım adına bankacılık sektörüne girmek istemem. Ama finans, holding olarak girip rahatlıkla altından kalkabileceğimiz bir iş" yorumunu yaptı. Süzer Grubu’nun finans alanında bankacılık dışındaki faaliyetleri de sürüyor. Generale Sigorta’nın faaliyette olduğunu aktaran Süzer, finansın grup cirosundaki payının yüzde 15 olduğunu belirtti. Finansta itibarını geri kazanmak isteyen Süzer Grubu’nun odağında ise, arsa, gayrimenkul geliştirme ve yönetme var. Grup bu amaçla, Kanadalı yabancı bir şirketle de ortaklık yaptı. Kanadalı bir şirketle bu alanda faaliyet gösterecek ProfacEko şirketi kuruldu. Serhan Süzer, bundan sonra plaza, otel ve alışveriş merkezi yönetimine odaklanacaklarını ifade etti.

İstanbul’da otel fiyatları Formula 1’le tavan yapar

AĞUSTOS ayından mayıs ayına alınan Formula 1’in bu yıl İstanbul’daki otel fiyatlarını tavana vurduracağını belirten Serhan Süzer, "Geçen yıl F1 zamanında 500 Euro düzeyine satılan odalar bu yıl 700 Euro ve üzerinde satılacak. Bu dönem aynı zamanda kongre dönemi olduğu için İstanbul’da otel odası bulma konusunda sorun yaşanabilir. Şimdiden kongre ve toplantı rezervasyonlarıyla F1 için oda istekleri çakışmaya başladı. Otellerde bu doluluğu fiyatla kompanse edecek" diye konuştu.

KFC ve Pizza Hut sayısı 120’ye çıkacak

SÜZER Holding, franchise hakkını elinde bulundurduğu Kentucky Fried Chicken (KFC) ve Pizza Hut’da 72 olan mağaza sayısını, 120’ye çıkarma planları yapıyor. Gıda sektörüne 10 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirten Serhan Süzer, şu bilgileri verdi: "Yeni markalarla da ilgileniyoruz. Sadece evlere paket servislerinde kullanılan daha küçük metrekareli dükkanlar olan Pizza Hut Delivery de Türkiye’ye getireceğiz. Bunun için 2008’de ciddi planlama yapılacak. Fast food’ta öncelikli büyüme hedefimiz İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler. Daha sonra Antalya, Trabzon ve Gaziantep gibi şehirlere de girmeyi planlıyoruz."

Yatırım bütçesi 30 milyon dolar

SÜZER Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Süzer, holdingin cirosunun 400 milyon dolar olduğunu açıklayarak, kısa vadede turizm yatırımı planlamadıklarını ancak ileride alışveriş merkezi ve otel projelerinin olabileceğini aktardı. Ritz Carlton’un Türkiye’de başka otel projeleri bulunduğu bilgisini de veren Süzer, 2008 yılındaki yatırım bütçelerinin 30 milyon dolar olduğunu bildirdi. Süzer, Gökkafes olarak nitelendirilen The Ritz Carlton Oteli’yle ilgili eleştirileri de şöyle yanıtladı: "Ritz’in İstanbul’da olması şehrin imajını bile olumlu etkiliyor. Bugüne kadar burayla ilgili 40’dan fazla dava kazandık. Tek bir dava kaldı. Sultan Abdülhamit bu araziye şerh koydurmuştu. Ritz Carlton, Türkiye’de başka bir otel daha kurmayı planlıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Devlete Saygımız Sonsuz Kentbank Adını İsiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement