Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türk Ekonomisini Değerlendirdi - Son Dakika
Ekonomi

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türk Ekonomisini Değerlendirdi

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türk Ekonomisini Değerlendirdi

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, "Türkiye'nin Temel Göstergelerindeki Güçlü Konumu ve Doğrudan Yabancı Yatırımları Çekmeye Devam Etmesi, Ülkemizin Dünyadaki Krizden Çok Etkilenmemesini Sağlayacaktır" Dedi.

01.02.2008 10:48

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, " Türkiye'nin temel göstergelerindeki güçlü konumu ve doğrudan yabancı yatırımları çekmeye devam etmesi, ülkemizin dünyadaki krizden çok etkilenmemesini sağlayacaktır" dedi.

ABD'nin en çok okunan gazetelerinden biri olan USA Today'de, David J. Lynch imzasıyla yer alan kapsamlı dünya ekonomisi değerlendirmesine yorumlarıyla katılan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki dalgalanmadan çok etkilenmeyeceğini söyledi.

ABD'den başlayan ve dünyanın farklı ekonomilerine yansımalarıyla global bir dalgalanmaya yol açan sürecin tüm cephelerden değerlendirildiği makalede, gelişmekte olan ülkelerle ilgili analizler Çin ve Brezilya'yla birlikte Türkiye'ye odaklandı.

Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalar arasında öne çıkan konumunun ve bir süredir yakaladığı büyüme grafiğinin vurgulandığı makalede, Türkiye'yle ilgili yorumu yapan Şahenk, "Güçlü temel ekonomik göstergelerimiz ve yabancı yatırımcı ilgisi devam ettikçe, Türkiye global piyasalardaki dalgalanmalardan çok etkilenmez. Elbette ABD'deki olası bir ekonomik durgunluk, Avrupa'yı da çevresini de etkileyecektir. Ancak Türkiye'nin temel göstergelerindeki güçlü konumu ve doğrudan yabancı yatırımları çekmeye devam

etmesi, ülkemizin bu krizden çok etkilenmemesini sağlayacaktır" dedi.

Doğuş Grubu'nun General Electric ve Volkswagen'le ortaklığının da vurgulandığı makalede Şahenk'in şu sözlerine de yer verildi: "Herkes ABD'nin bir durgunluğa girip girmediği hakkında bir şeyler söylüyor. Eğer ABD hapşırırsa, insanlar nezle olmaya uygun bir durumdalar sanki."

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk, Türk Ekonomisini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement