EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Özel Halk Otobüsü Esnafının Kanunlara Uymasını İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Özel Halk Otobüsü Esnafının Kanunlara Uymasını İstiyor

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Özel Halk Otobüsü Esnafının Kanunlara Uymasını İstiyor

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istediklerini belirtti. Uymamaları halinde ise sözleşmelerden ve mevzuattan gelen haklarını kullanacaklarını ve gerekli cezai işlemlerin yapılacağını ifade etti.

21.09.2023 15:31  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, "Özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istiyoruz, uymamaları halinde de sözleşmelerden ve mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız." dedi.

Alkaş, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un, elektrikli otobüsle AB Türkiye Delegasyonu hizmet binasından Ankara'daki 100. Yıl Parkı'na geldiği etkinliğe katıldı.

Basın mensuplarının, Ankara'daki özel halk otobüsü şoförlerinin bazı grupları ücretsiz taşımama kararına ilişkin sorusunu yanıtlayan Alkaş, şunları kaydetti:

"Sayın Başkanımız kanunun kendisine verdiği yetkiyle 62. madde çerçevesinde gelir azaltıcı, gider artırıcı ve bütçe denkliğini bozan bir nitelikte olduğu kabul edilen önergeyi veto etti. Bu çerçevede biz bütün araç işleticilerinin, özel halk otobüsü ve özel toplu taşıma esnafının kanunlara ve ilgili yönetmeliklere uymasını istiyoruz, uymamaları halinde de sözleşmelerden ve mevzuattan gelen hakkımızı kullanacağız. Gerekli cezai işlemler yapılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Özel Halk Otobüsü Esnafının Kanunlara Uymasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement