Bakan Zeybekci, Türkmenistan Devlet Başkanı İle Görüştü - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Zeybekci, Türkmenistan Devlet Başkanı İle Görüştü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

11.02.2014 19:38  Güncelleme: 20:11

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Türkmen lider ile Oğuzhan Köşkü'nde biraraya gelen Zeybekci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke ilişkilerinin,"kemik kardeiliğine"' dayandığını belirten Zeybekci, ilişkilerin her alanda geliştirilmesini istediklerini söyledi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov da Zeybekci'yi ağırlamaktan onur duyduğunu kaydetti. .

Türk şirketlerinin, ülkesinde toplam 5 milyar dolarlık Olimpiyat Köyü, 2 milyar dolarlık Aşkabat Havaalanı 2 milyar dolarlık Türkmenbaşı Limanı dahil yüzlerce projeyi başarıyla hayata geçirdiğini belirten Berdimuhamedov, Türk şirketleri ile çalışmaktan memnun olduklarını ifade etti.

Berdimuhamedov, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra kültür ve eğitim alanındaki işbirliğinin artırılmasının önemine de işaret etti.

Aşkabat, 5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'na ev sahipliği yapıyor

AŞKABAT Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki "5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı", Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla açıldı.

Meridyen Uluslararası Fuarcılık ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Sergi Köşkünde ortaklaşa düzenlenen fuarın resmi açılış törenine, Bakan Zeybekci'nin yanısıra Türkmenistan Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ile yabancı misyon temsilcileri de katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da fuar katılımcılarına yazılı mesaj gönderdi. Berdimuhamedov mesajında, fuarın iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Açılışta konuşan Bakan Zeybekci, fuarın Türkiye'nin Türkmenistan'daki yatırımlarına ve bu ülkenin kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Zeybekci, fuarın resmi açılışının ardından Türk firmalarının stantlarını gezdi.

Fuara katılan 90'dan fazla firma mobilya, inşaat malzemeleri, ev tekstili, gıda, ev gereçleri gibi yüzlerce ürünü Türkmen pazarına tanıtıyor.

-berdimuhammedov

-hisarcıklioğlu

-5. ihraç ürünleri fuarı

Bakan Zeybekci, Türkmenistan Devlet Başkanı İle Görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Zeybekci, Türkmenistan Devlet Başkanı İle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement