Zeybekci: Otomobil Değil, Kamyon Bile Yaparız - Son Dakika
Ekonomi

Zeybekci: Otomobil Değil, Kamyon Bile Yaparız

Zeybekci: Otomobil Değil, Kamyon Bile Yaparız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin şu anda bir otomobili, kamyonu, otobüsü yüzde 100 yerli üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

23.05.2014 20:58  Güncelleme: 11:49

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye şu anda bir otomobili, kamyonu, otobüsü yüzde 100 yerli üretebilecek kapasiteye sahip. Üretiyor zaten" dedi.

Genç Türkiye Zirvesi'nin "İnovasyon Ekonomisi" başlıklı oturumunda Zeybekci, Türkiye ekonomisinin gelişim süreci, inovasyon ve yerli otomobil gibi konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı.

HÜKÜMET YERLİ OTOMOBİLDE KARARLI

Türkiye'nin yerli otomobil için yeterli kabiliyeti olduğunu,  Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak Türk otomobili kullanmak istediğini belirten Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin yerli otomobil üretimi konusunda kararlı duruşu olduğunu anlattı.

"GERİ DÖNÜLMEZ BİR NOKTAYA GELDİK"

Zeybekci, "Türkiye şu anda bir otomobili, kamyonu, otobüsü yüzde 100 yerli üretebilecek kapasiteye sahip. Üretiyor zaten, Türkiye yüzde 100 yerli motor yapıyor. Şanzıman, diferansiyel gibi aktarma organlarını yüzde 100 yerli olarak yapıyor. Bu konularda yetenekliyiz artık, ama Türk sanayisinin yüzde 100 yerli bir otomobili üretme zorunluluğu var. Ben bunun artık geri dönülmez bir noktaya geldiğini düşünüyorum. İnşallah yakın gelecekte Türkiye olarak bir arabamız, bir markamız olacak" diye konuştu.

ELLER DİREKSİYONDA OLMADAN SÜRÜŞ KEYFİ

Oturumda gençlere otomotiv sektöründeki inovatif akımları anlatan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da enerji kaynaklarının azalmasıyla tüm endüstriler gibi otomotiv sanayinin de dönüşüm süreci yaşadığını, sektörde birleşmelerin arttığını, enerji tasarrufuna dayalı üretim modelinin ön plana çıktığını kaydetti.

Modern toplumda vakit problemi yaşayan sürücülerin direksiyonda harcadığı süreyi kısaltmayı hedeflediklerini aktaran Aybar, "Çalışmalar insanların harcadığı vakti kısaltma yönüne odaklanmış durumda.  2020 yılından itibaren artık otomobillerin içinde otonom sürüş konseptini göreceğiz. Böylece direksiyonda insanların eli olmadan ulaşım sağlanabilecek. Çok değil 2020 yılında, belki biraz daha önce bu teknolojiyi yollarda göreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zeybekci: Otomobil Değil, Kamyon Bile Yaparız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement