Ekvator Enerji Grubu, Gaziantep ve Eskişehir'de yeni elektrik üretim tesisleri kuracak - Son Dakika
Ekonomi

Ekvator Enerji Grubu, Gaziantep ve Eskişehir'de yeni elektrik üretim tesisleri kuracak

Ekvator Enerji Grubu, Gaziantep ve Eskişehir\'de yeni elektrik üretim tesisleri kuracak

Ekvator Enerji Grubu, Gaziantep ve Eskişehir'de yapacağı Depolamalı Rüzgar Enerjisi Santralleri ile toplamda 84 MW kurulu güce sahip olacak. Bu yatırımlarla birlikte şirketin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücü 215,92 MW'a çıkacak. Yatırımların amacı, yıllık elektrik ihtiyacını karşılamak ve karbon salımını azaltmaktır.

07.11.2023 12:12  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekvator Enerji Grubu, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi yatırımlarına devam ediyor. Ekvator Enerji Grubu, 11. ve 12. elektrik üretim tesislerini Gaziantep ve Eskişehir'de kurup işleteceğini duyururken, yapılacak Depolamalı Rüzgar Enerjisi Santrallerinin toplam kurulu gücü 84 MW olacak.

Ekvator Enerji Grubu, Gaziantep'te yapacağı 48 MW ve Eskişehir'de yapacağı 36 MW kurulu güce sahip Depolamalı Rüzgar Enerjisi Santrali (DRES) yatırımlarıyla birlikte, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücünü 215,92 MW'a çıkarıyor. Yatırım tutarı 3 milyar 209 milyon 36 bin 250 TL olarak hesaplanan projeler kapsamında, Depolamalı Rüzgar Enerjisi Santralleri için 14 adet elektrik depolama ünitesi kullanılacak. Yıllık üretimi 336 milyon kWh/yıl olarak planlanan yeni yatırımlarla birlikte ortalama 75 bin 472 adet meskenin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanması ve 9 milyon 600 bin adet ağacın çevreye sağlayacağı katkıya denk karbon salımınının azaltılması hedefleniyor.

Ekvator Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kubilay Şakar, yeni yatırımlarla ilgili olarak, "Çevreye ve insana olan duyarlılığımızı şirketimizin yatırım faaliyetlerinde de ön planda tutarak büyümeye devam ediyoruz. Doğanın bize sunduğu imkanları ülkemize ve dünyaya fayda sağlayacak projelerle değerlendirmeyi, karbon salımını azaltmayı hedefliyoruz" şeklinde düşüncelerini ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ekvator Enerji Grubu, Gaziantep ve Eskişehir'de yeni elektrik üretim tesisleri kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement