Emekli, dul ve yetimlerin zam farkları yarın hesaplara yatırılacak - Son Dakika
Ekonomi

Emekli, dul ve yetimlerin zam farkları yarın hesaplara yatırılacak

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz itibarıyla oluşan zam farkları yarın ödenecek.

27.07.2023 12:19  Güncelleme: 14:28

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların temmuz dönemi zam farkları yarın ödenecek.

2,5 MİLYONA YAKIN KİŞİ YARARLANACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, bu aylıkları alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farklarının banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

DÖNEME GÖRE ÖDEME YAPILACAK

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek. Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; mayıs-haziran-temmuz dönemindekilere temmuzda 1 aylık tutarında, haziran-temmuz-ağustos dönemindekilere temmuz ve ağustosta 2 aylık tutarında, temmuz-ağustos-eylül dönemindekilere ise temmuz, ağustos ve eylülde olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi."

Emekli, dul ve yetimlerin zam farkları yarın hesaplara yatırılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Emekli, dul ve yetimlerin zam farkları yarın hesaplara yatırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Serkan Basar: Asgari ücret yani en düşük ücret 11.400 TL emekli maaşı 7.500 TL şaka gibi :)) 85 16 Yanıtla
  • Lion : 2023 Emekli milletvekili maaşı: 62 bin 309 ...edep Ya hu 60 6 Yanıtla
  • Oktay KUŞÇU: Halkımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dediler ezmediler çiğneyip yerle bir ettiler. Siz de onlara kanıp gidip oy verdiniz kaşıkla verdiklerini şimdi kepçeyle değil kazanla geri alıyorlar umarım akıllanırsınız da daha oy vermezsiniz. Ama hiç sanmıyorum bizim halkımız iki parça keke, yarım ekmek sandviçe bile kanacak cinsten. Hep cahillik, eğitimsizlik işte. Yeniden seçim zamanında halkımız bunları unuturlar bakın yazdım buraya. 39 15 Yanıtla
    ömer akkaya: muhalefete oy vermek için beni ikna edermisin kardeşim. millet aç kalıyor ama muhalefete güvenemiyor. acaba birazda bunumu sorgulasan. 0 0
  • Münir pekel: Gereğk yoğdu 25 2 Yanıtla
  • Mehmet Uvez: 11402:)) 12 6 Yanıtla
  • selma doğru: Bir ay oldu, bekliyoruz. 3 3 Yanıtla

Advertisement