Eskişehir'de 'Dış Ticarette Devlet Teşvikleri' Semineri - Son Dakika
Ekonomi

Eskişehir'de 'Dış Ticarette Devlet Teşvikleri' Semineri

Eskişehir\'de \'Dış Ticarette Devlet Teşvikleri\' Semineri

Ekonomi Bakanlığı ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) işbirliğiyle 'Dış ticarette devlet teşvikleri' konulu seminer düzenlendi.

18.09.2013 16:42

Ekonomi Bakanlığı ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) işbirliğiyle 'Dış ticarette devlet teşvikleri' konulu seminer düzenlendi.

ETO Meclis Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, ihracat yapmak isteyen tüccar ve sanayicilerin bilgi birikimini artırması gerektiğini, çünkü ülkemizi 2023 hedeflerine ihracatın taşıyacağını söyledi. Ekonomi Bakanlığı Ticaret Müsteşarlarının artık çok aktif hizmet verdiğini kaydeden Karacan, ihracat yapmak isteyen tüccar ve sanayicilerin bu bağlamda bilgi alabileceğini, kendilerine yurt dışında her türlü kolaylığın tanınacağını da kaydetti.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Markalaşma ve AR-GE Destekleri Daire Başkanı Bünyamin Kutlu ise, seminer esnasında Ekonomi Bakanlığı'nın vizyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kutlu, Türkiye'nin 19 ülke ile serbest ticaret anlaşması imzaladığını ifade ederek, yakın zamanda daha yeni halkalar eklemek için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü aktardı.

Seminer, İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri Murat Önder, Tayfun Gülle ve İhracatı Geliştirme Uzmanları tarafından ihracat destek programları, ihracatta rekabet gücü, ihracatta markalaşma, pazara giriş yolları, hedef ülkeler, ihracata dönük stratejiler, bölgesel ve çoklu ilişkiler, ticaret anlaşmaları, dış temsilcilikler ve ihracat bilgi platformu hakkında bilgiler vermesiyle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eskişehir'de 'Dış Ticarette Devlet Teşvikleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement