Eskrim Sempozyumu Cuma Günü Başlayacak - Son Dakika
Ekonomi

Eskrim Sempozyumu Cuma Günü Başlayacak

Eskrim Sempozyumu Cuma Günü Başlayacak

2. Uluslararası Eskrim ve Bilim Sempozyumu Umuttepe Yerleşkesi'nde yapılacak

18.01.2012 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Eskrim ve Bilim Sempozyumu'na Kocaeli'de gerçekleştirilecek. Dünyadan ve Türkiye'den eskrime gönül vermiş isimlerin katılacağı sempozyum 20-21 Ocak tarihlerinde yapılacak.

BASIN MENSUPLARI YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde düzenlenecek sempozyum öncesi Antikkapı Restoran'da basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt spor eskrim branş sorumlusu Murat Uzar, Kocaeli Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü yetkilileri, Kocaeli Üniversitesi Eskrim hocası Ahmet Erim, Kocaeli Eskrim İl Temsilcisi Nedim Aktürk ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

ESKRİM ATA SPORUMUZ SAYILIR

Uluslararası Eskrim ve Bilim Sempozyumu'nu düzenleme sebeplerinin bu sporunu tanıtmak olduğunu söyleyen BESYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, "Eskrim sporu kılıçlarla oynanır ve bizim ata sporumuz sayılır. Bu spor bir savaş sporu değildir. Aksine fiziksel ve ussal becerileri geliştirici özelliği vardır" dedi. Prof. Taşkıran, son olarak derin duygu dengesinin eskrimde çok önemli olduğunu belirtti.

AMACIMIZ TABANA YAYMAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor eskrim branş sorumlusu Murat Uzar, '' Eskrim sporu hak ettiği yerde değil. Bizim hedefimiz bu sporu herkesçe izlenmesi sağlamaktır. Bu sempozyumu düzenlememizdeki amacımız eskrim sporunun tabana yayılmasını sağlamak ve halkımıza ne olduğunu anlatmaktır" şeklinde konuştu. Uzar, bugün ekilen tohumların gelecekte meyvelerini vereceğini söyledi. Konuşmalarının sonunda Uzar ve Prof. Taşkıran basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Eskrim Sempozyumu Cuma Günü Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement