Esnafa 19,6 Milyar Lira Destek Sağlandı - Son Dakika
Ekonomi

Esnafa 19,6 Milyar Lira Destek Sağlandı

Esnafa 19,6 Milyar Lira Destek Sağlandı

Esnaf ve sanatkarın sayılarını arttırmak için talepler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 2016 tarihi itibariyle esnafa 19,6 milyar lira destek sağlandığını vurguladı.

02.11.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnaf ve sanatkarın sayılarını arttırmak için talepler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 2016 tarihi itibariyle esnafa 19,6 milyar lira destek sağlandığını vurguladı.

Elazığ'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından 'Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Cemil Erdem, esnaf oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Esnaf ve sanatkarın, elindeki sermayesini alnının teriyle ve bileğinin gücüyle birleştirmiş bir girişimci olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Çiftci, esnafın kendileri olduğunu aktardı. Esnaf ve sanatkarların gelenekleriyle, ahlakıyla, disipliniyle, dayanışmasıyla medeniyetin ve kültürün ileriye taşınmasında çok önemli bir rol oynadığını belirten Çiftci, "Bundan sonraki süreçte de esnafımız o rolünü çok daha iyi bir şekilde devam ettirecektir. Bu ülkenin kalkınması, bizden sonraki nesillere doğru bir şekilde aktarılmasına öncülük edecektir. Bakanlık olarak dünya çapında emsalleriyle yarışabilen güçlü ve büyüyebilen, daha çok istihdam sağlayan esnaf ve sanatkarımızın sayısını artırmak için talepler doğrultusunda verimli bir ticaret oluşturmak üzere çeşitli çalışmalar yapmaktayız" dedi.

"Esnaf ve sanatkarlarımıza sağladığımız destek miktarı 19,6 milyar liraya ulaşmıştır"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çiftci, "Halk Bankamızdan esnaf ve sanatkarlarımıza sağladığımız destek miktarı 2016 tarihi itibariyle 19,6 milyar liraya ulaşmıştır. Bu destek türünden Elazığ'da bin 715 esnaf ve sanatkarımız yararlanmıştır. Alınan destek tutarı ise 44,1 milyon liradır. Diğer destek türümüz olan sıfır faizli krediden Elazığ'da 490 esnafımız faydalanmıştır. 14,6 milyon TL düzeyinde bir kredi kullanılmıştır. Esnaf ve sanatkarımızın faaliyetlerini kolaylaştırmak için yaptıklarımız sadece kredi ve destekle sınırlı değildir. İlk defa gelir vergisi mükellefi 29 yaşını doldurmamış genç girişimcilerimiz ve 3 vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu kazançları 75 bin liraya kadar olan kısmı gelir vergisinden istisna tutulmuştur. Basit usule tabi vergi mükelleflerinin ticari kazançlarının yıllık 8 bin lira olan kısmı gelir vergisinden müstesna hale getirilmiştir. Esnaf ve sanatkarları kapsayan çalışanlar için 2015'de yüzde 15'den yüzde 10'a indirilen sosyal güvenlik destek birimi ortadan kaldırılmıştır" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Cemil Erdem, esnaflarla ilgili bilgiler aktardı. Bakanlıktan gelen yetkililerin esnafları bilgilendirmesi ile toplantı sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Esnafa 19,6 Milyar Lira Destek Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement