Güroymak Belediyesi Güneş Enerji Santrali Kurarak Tasarruf Sağlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Güroymak Belediyesi Güneş Enerji Santrali Kurarak Tasarruf Sağlıyor

Güroymak Belediyesi Güneş Enerji Santrali Kurarak Tasarruf Sağlıyor

Güroymak Belediyesi, kurduğu güneş enerji santrali sayesinde elektrik sarfiyatının büyük bir kısmını karşılayarak tasarruf sağlıyor. Belediye, güneş enerji santralinden elde ettiği gelirle masraflarını karşılıyor ve elektrik tüketim ihtiyacını gideriyor.

09.09.2023 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak Belediyesi, kurduğu güneş enerji santrali sayesinde tasarruf sağlıyor.

Daha önce elektrik faturasını ödemekte dahi zorluk çeken Güroymak Belediyesi, ilçede kurduğu güneş enerji santrali sayesinde elektrik sarfiyatının büyük bir kısmını karşılıyor. Güroymak'ta daha önce elektrik faturasını ödemekte dahi zorluk çeken belediye, kurduğu güneş enerji santralinden elde ettiği gelirle hem belediyenin masraflarını karşılıyor hem de elektrik tüketim ihtiyacını gideriyor. Güroymak Belediyesi, elektrik tüketim giderlerinin minimum seviyeye indirilmesi amacıyla yaklaşık 5 ay önce 20 dönümlük alanda 978 megavatlık güneş enerjisi santrali kurdu.

Konuyla ilgili Güroymak Belediyesinden yapılan açıklamada, kendi enerjilerini karşıladıkları belirtilerek, "20 dönüm arazi üzerine kurduğumuz güneş enerji santralimiz (GES) ile 978 KWE kurulu gücünde elektrik üretimi yaparak, hayata geçirdiğimiz santralimiz ile belediye elektrik sarfiyatının büyük kısmını karşılıyoruz. Çevre dostu enerjimiz ile gelecek nesillere temiz bir doğayı miras bırakmak istiyoruz" denildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Güroymak Belediyesi Güneş Enerji Santrali Kurarak Tasarruf Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement