Güroymak'ta hububat hasadı başladı, dane kaybı kontrol altında - Son Dakika
Ekonomi

Güroymak'ta hububat hasadı başladı, dane kaybı kontrol altında

Güroymak\'ta hububat hasadı başladı, dane kaybı kontrol altında

Bitlis'in Güroymak ilçesinde hububat hasadı başlarken, dane kaybının önüne geçmek için gerekli kontroller sağlanıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver kontrolleriyle çiftçi mağduriyetini minimuma indirmeyi hedefliyor. Çiftçiler, olumsuzlukları bildirdiklerinde anlık kontrol ve denetimler yapılacak.

20.07.2023 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak ilçesinde hububat hasadı başlarken, dane kaybının önüne geçmek için de gerekli kontroller sağlanıyor.

Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hububat hasadının başladığını belirtilerek, "Muhtemel zarar ve çiftçi mağduriyetini önlemek için biçerdöver kontrollerini gerçekleştirdik. Dane kaybı yüzde 1 ile 3 arası normal olarak değerlendirilmektedir. Yaptığımız saha çalışmalarında özellikle proje çerçevesinde dağıtılan tohumluklarda kuruda dekara 350 ve üzeri verim gözlemlenmiştir. Tüm olumsuzluklarla birlikte değerlendirildiğinde çiftçi mağduriyetini minimuma indirmek için biçerdöver kontrolü ve dane kaybını dikkatle izlemek gerekmektedir. Çiftçilerimiz, yaşadıkları olumsuzlukları ilçe müdürlüğümüze iletmeleri halinde gerekli kontrol ve denetimler anlık olarak yapılacaktır. Bereketli dönem olmasını dileriz" denildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Güroymak'ta hububat hasadı başladı, dane kaybı kontrol altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement